Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Arbetslösheten

När vi talar om de stigande arbetslöshetssiffrorna får vi göra det med ödmjukhet och medkänsla med dem som drabbas. Personerna bakom talen. Det är svårt att sätta sig in i situationen för den som inte själv har provat.

När vi talar statistik och siffror ska vi samtidigt komma ihåg att de idag står för något annat än innan 2007. Då ändrade Alliansregeringen arbetslöshetsbegreppet till internationell standard. Tidigare hade Sverige kört med en statistik som gömde undan en del arbetslösa. Bl.a. ingick inte heltidsstuderande som egentligen ville arbeta.

När arbetslösheten nu tros toppa kring 12 procent skulle det ungefärligen motsvara 9-10 procent med måtten som gällde innan arbetslinjen fick en renässans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>