Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

1 miljon arbeten

Vi läser om dem som sägs upp, men inte om dem som hittar arbete.
Frågan är om det håller fullt ut de närmaste åren, men vissa uppgifter säger att det förmodligen omsätts kring 1 000 000 arbetstillfällen även i en djup lågkonjunktur.

Frågan är hur många av dessa som förmedlas via arbetsförmedlingen. Statistiken bekräftar att det mesta går via kontakter och egna initiativ.

Det är roligt att höra om de som ‘otippat’ får ett arbete. Det gör det inte lättare för dem som drabbas hårt av arbetslöshet, men det kan inspirera och hålla upp modet.
Det är av naturliga skäl svårt att uppmärksamma anställningar i media, men visst hade det varit bra med en balans i rapporteringen. Nya hopklumpade varsel – nya spridda anställningar.

Det hade också varit roligt att se som i detta läge tar tjuren vid hornen, lyckas få finansiering och startar egna verksamheter. Morgondagens arbetsgivare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>