Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Nazismens bästa gödning?

Ett antal organisationer har tänkt ‘stå upp’ emot nazisterna som tänkt fira i Skellefteå på nationaldagen. Det kan vara ‘jargong’ som en av dem som kommenterat mig tidigare har skrivit, men jag tror tyvärr det är mer än då när man skriver starkt ‘testosteronstinna’ ord om vad man tänkt göra med nazisterna. Hur man ska visa dem att de ‘inte tolereras på våra gator’.

Det är med stor sorg man noterar att våldsamma nazistiska, främlingsrädda och främlingsfientliga grupper med helt vriden människosyn får tillväxt och större acceptans genom anarkistiska våldsyttringar från AFA och deras småkusiner. Att många som står och vacklar ‘drivs in i mörkret’ (ett citat av en mamma till en främlingsfientlig pojke) av felaktiga motreaktioner utförda av krafter lika odemokratiska och våldsförhärligande som nassarna själva.

Jag är helt övertygad om att många, bruna så väl som röda, ser fram emot nationaldagens förmodade sammanstötningar i Skellefteå med stor förväntan. Jag hade unnat nazisterna ett antiklimax istället. Håll din tonåring därifrån, vilken färgen än är, och håll våldsamma ‘höger- och vänsteryttrar’ borta från våra skolors arbete. Vilka som helst kan inte ingå i skolornas arbete mot rasism, till exempel.

2 kommentarer

  1. Erik Larsson

    Det där är rent skitsnack. Det kommer inte ske något våld från motdemonstranternas sida. Vi är helt öppna med vad vi gör och vilka som har tänkt delta, här kan du själv se. http://www.facebook.com/event.php?eid=89092731217

    Att uppmana folk att inte delta på grund av något ”som möjligen kan hända” är enbart reaktionärt och tjänar enbart nazisterna.

  2. Jan N

    Kan du lova att det inte blir något våld från några motdemonstranters sida? Bara att störa nassarnas tal med signalhorn kan vara ett ypperligt sätt att hetsa upp situationen och ge nazisterna fler sympatisörer. Men jag tänkte mest på vad AFA-svansen gör för nazisternas sak.

    Missförstå mig inte. Jag ser gärna demonstrationer mot nazism, denna mörkrets ideologi. Att direktkonfrontera dem med störningar och våld tror jag däremot oftast mest gagnar dem. Särskilt när motdemonstranterna som ofta skett börjar konfrontera polisen och slå sönder andras egendom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>