Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Fördelar med att vara ett djur

Nu har det börjat kuverteras Mariaskolans Rundbrev här hemma, med bistånd av några av Agnetas syskonbarn. Jag måste bara sända iväg några ‘djuriska’ reflektioner till.

Det håller på att finnas en hel del fördelar med att vara djur i vårt samhälle, framför att vara människa alltså. Som häst får man t.ex. inte bo ensam längre. Man måste ha en kompis i stallet för sitt välbefinnandes skull. Människor som delat ‘stall’ i 50-60-70 år kan man däremot skilja åt, utan böter.

Om min fru varit katt hade hon fått hjälp på momangen, nu får hon vänta på ‘magnetröntgen’ (är egentligen inte röntgen) för sitt knä till i oktober-november. Minst.
Jag har funderat på att måla morrhår på henne, åka till Vännäs fina veterinärstation och presentera henne som en tiger.

Även om man som djur förstås riskerar att få hjälp av ‘doktor Gyttorp’ måste man fundera på hur det har blivit och vad som kan göras åt skillnaderna som inte är acceptabla.
Det är några saker vi måste tänka över.

2 kommentarer

 1. Isak

  Har också tänkt på att bli ett djur,
  har inte bestämt vilket. Men har haft både hund och katt. Trots att
  dom har fått olika åkommor så har
  dom alltid fått snabb och proffsig
  hjälp av veterinären. Funderar på
  att jama nästa gång jag går till
  vårdcentralen. Att skälla lönar sig
  inte längre.

 2. Jan N

  Isak, här tror jag att vi förstår varann….

  Själv har jag inget att klaga på, har alltid fått bra hjälp av dem som kämpar på i vården. Men när väntetidernas konsekvenser blir tydliga så känns det som om något är duktigt fel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>