Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Sveriges minsta kommun


Är man Sveriges minsta kommun får man anstränga sig lite. Drygt 2500 personer bor där. Det är fort gjort att skrapa ihop om man tömmer ett antal av de större hyres- eller bostadsrättskasernerna i vår huvudstad.

Jag har varit ambassadör för kommunen i något halvt decennium. I alla dagar har jag gjort lite tjuvreklam där jag kunnat, men sedan knappt 10 år har man en ‘riktig’ ambassadörsverksamhet där utflyttade med anknytning till kommunen kan gå med. Man får en del aktuell information tillskickad och man kallas till en ambassadörsträff en sommardag varje år.

Den leende mannen i blått på bilden är kommunalrådet Ingemar Nyman, Mr Moderat och politisk samarbetsman i bygden. Ambassadörerna runt honom lyssnar till en familj som sjunger. Pappan i den familjen driver ‘Däckcentralen’, samtidigt som han är musiker med inspelningsstudio och allt. Skoaffären säljer även färg, eller också är det färgaffären som även säljer skor.
Kommunalrådet är inte bara kommunalråd, han är även sheriff i Bjurholm.

Är man liten får man vara både energisk och påhittig om man ska klara sig. Och det är man i min gamla hemkommun.

2 kommentarer

  1. MH

    Apropå svenska sommaren i Bjurholm och politik. Vad tycker du om att bankerna skapar pengar ur luft genom s.k. fractional reserve banking? Det är ett rätt så intressant område, faktiskt, som jag tycker att politiker bör kolla lite närmare på. Det är ju som bekant som så att när vi sätter in pengar på banken, säg 100 kr, så lånar banken ut 95 av dessa till nästa person. Men trots att de gör detta så står det fortfarande 100 kr på ditt konto. Så att penningmängden har alltså ökat med 95 kr till 195 kr totalt. Vad det där betyder mer exakt kan du läsa om i Bankerna och Skuldnätet av Ellen Hodgson Brown. Mvh M.

  2. Jan Nilsson

    Svar till MH (2009-09-06 20:50)
    Ett lite halsbrytande hopp kanske, Från Bjurholm till FRB. *s* Det är ett intressant fenomen som har sina risker, men visst har det funnits ett antal århundraden?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>