Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Vindkraft i Stockholms skärgård

Det här var en tidig vindkraftssatsning.

Tyvärr är det annars lite av vindkraft kring Stockholm. Visst är det positivt med det som byggs här i norr, men vi har ju mycket mer ström än vi behöver. När vi sänder ner ström härifrån går 25-30% bort i förluster. Det borde byggas mer där strömmen förbrukas!

Obs, jag klagar inte på norrländsk vindkraft, jag värmer själv huset med sån.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

 1. Nille

  Nej, du värmer inte huset med vindkraft utan till 99% med vattenkraft från Umeälven. Fysikens lagar gäller oavsett den moderna tidens avlatsbrev.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Nille (2009-08-06 20:58)
  Förstår hur du menar, jag hämtar ju inte strömmen från ”min” vindsnurra i batterier. Min ström kanske hamnar någon annanstans, men den tillförs ändå vårt gemensamma system som jag sedan hämtar min ström ifrån.

 3. Helge Svensson

  Hur kan någon vara positiv nu när hela vindkraftsbluffen är avslöjad? För ca 2 år sedan upptäckte jag själv att inte allt stod rätt till. Jag var då ganska ensam i spalterna att vara negativ till vindkraft. Det är en stor glädje att se att så många fått upp ögonen nu.
  Det som utlöste min nyfikenhet var när jag fick se den officiella siffran 1%. Det var alltså allt vinkraften ger. Kan det vara sant att man stödjer en så obetydlig produktion med millioner av skattemedel. Därefter blev jag ju närmast chockad att produkten är så dålig att den måste backas upp av annan kraftproduktion till 100%.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>