Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Förföljelse

Sverige har de sista årtiondena ofta låtit bli att på allvar reagera mot våld och systematisk förföljelse mot kristna. Det har kanske i vissa situationer känts lite "antimuslimskt" att göra det?

Det känns tungt och trist att nuvarande hantering av kristna asylsökande från Irak tyder på att den hållningen fortsätter. FN:s flyktingorgan gör en helt annan bedömning av situationen än Sveriges migrationsmyndigheter. Sveriges hantering möts med stor förvåning från många håll i andra länder.

Det här bör förändras.

Sveriges utvisningar till Irak förvånar.

Ekot granskar.

 

 

Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. Ingemar Wincent

    Nu tror jag förvisso att uttalade ateister har större risk att utsättas för våld och förföljelse än kristna. De kristna tillhör trots allt ”bokens folk”, medan ateisterna är gudlösa.

    Oavsett vilket är det beklämmande, och oroande att de svenska myndigheterna uppenbarligen inte tar förföljelserna på allvar. Bra att du tar upp detta!

  2. Jan Nilsson

    Svar till Ingemar Wincent (2009-08-10 22:01)
    Ursäkta, men jag tror du har fel. Att inte tro är en sak, ”hädelsen” att tro på Jesus som Gud en annan. Ateister i Irak agerar knappast heller som Christer Sturmark. Jag gissar att de är få och att de under rådande omständigheter smälter in, medan de kristna syns när de samlas i de kyrkor som än inte är sprängda eller uppbrända.

  3. Ingemar Wincent

    Att ateister i muslimska stater inte gör så mycket väsen av sig är inte att förvånas över. Att dessa tvingas hålla en låg profil kan ju bero på att ödet som väntar dem om ”de kommer ut” vida överträffar våldsamheterna kristna råkar ut för…

    Historiskt har muslimska länder på det hela taget varit mer förlåtande mot kristna och judar, än vad de varit mot gudlösa och ”hedningar”. Men det vet du säkert lika väl som jag!

  4. Jan Nilsson

    Svar till Ingemar Wincent (2009-08-11 12:09)
    Jag är inte övertygad om att du har rätt i det här fallet. Ateisterna samlas som sagt inte heller till något som motsvarar gudstjänster och tillhör inte en sammanhållen och lätt identifierbar ”kulturgrupp”. De blir inte regelmässigt bombade och brända vad man hört.
    Kanske kan vi enas kring att det är olämpligt att sända tillbaka religiöst avvikande och förföljda personer till Irak? Även om den grupp som nu debatteras i media är de kristna.

  5. Ingemar Wincent

    Självfallet kan vi enas om det! Jag ville bara komplettera den bild som framförallt kristna medier målar upp, och visa på att det inte bara är kristna som är i riskzonen utan även exempelvis ateister…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.