Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Krig och frid m.m.

Dagen har börjat med lite ovälkommet tekniskt krångel. Det är väl att det finns människor som med råd och dåd är villiga att hjälpa till. Saken är överblickad och genomgången och ett par lösningar inringade. Skönt.

Hjälpa till förrresten, nu kommer en sådan där generalisering:  Ni har väl märkt att ska man ha hjälp så bör man fråga dem som redan har fullt upp och mer därtill. De brukar kunna ta sig tid. På andra sidan finns de som aldrig någonsin har tid till något utanför det egna och ingen drift att lösa problem och underlätta för andra. Den första sorten brukar sällan rosa marknaden i skolan, ofta ha lite svårt att koncentrera sig på teori och böcker. Sen blir några av dem samhällsbärare i det nära. Problemlösare förutan vilka tillvaron skulle väldigt svårhanterlig.

Sen idag behöver jag se över 1809 år krigshistoria så att händelserna kring Hörnefors, Umeå, Sävar och Ratan kan berättas i korta drag så att det passar någorlunda för både historieintresserade och absoluta noviser.

Några från och kring vår församling ska göra en liten tur som först går till Byske och sedan till Ratan och Tullgården. Jag ska köra bussen och berätta en del då den tilltänkte guiden rest till Pajala på bröllop. Själva åker vi till Umeå på bröllop idag. Det är onekligen trevligt med sådana.

Etiketter: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>