Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Pakistansvenskarna

Förutom Mehdi Ghezali så togs enligt bl.a. SvD och UD ytterligare tre svenskar i Pakistan, enligt uppgifter i flera media på väg till Usama Bin-Ladins gömställe. En man på knappt 28, en kvinna på 19 och sonen kring 2.

Jag känner med den lille pojken som verkar ha valt fel föräldrar. Tidningarna har inte gått ut med det mer än indirekt, men mamman är tydligen Safia Benouada  som är dotter till Helena Benaouada, ordförande i Sveriges muslimska råd. Ett foto på Safia och Helena används i Aftonbladet. Fotot användes ursprungligen när mormor Helena skulle ha hem sin oskyldiga dotter från en annan beramad tripp 2007.

Då reste mannen och Safia, då gravid 17-åring, till Somalia mitt under de värsta striderna där. De greps på väg till Kenya och fängslades misstänkta för terrorverksamhet. Det tog UD mycket arbete och ett antal kronor att få hem henne från Etiopiskt fängelse. Nu lär UD få nya upp- och utgifter.

Jag tycker synd om flertalet muslimer i Sverige på grund av det som skett och att det innefattar deras ordförandes dotter. De allra flesta har nog meningar om detta som inte skiljer sig så mycket från åsikterna de flesta etniska svenskar har. Ett fåtal tänker helt annorlunda. Jag hoppas att ordföranden i Sveriges Muslimska råd också tänker klart i frågan, trots att det gäller en så nära anhörig.

Vore det inte för lillpojken kunde man kanske få behålla "resenärerna" i Pakistan, om det nu är som det ser ut. Det kan inte vara meningen att vi ska stödja och underlätta för den här typen av verksamhet.

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. sem

  Visst har du lättat en smula på källkritiken helt plötsligt Jan? Den brukar ju annars inte vara nådig.
  Lite underhållande därtill att se hur det raskt flyter upp diverse bottenslam när kvarnvattnet rinner till.

 2. Jan Nilsson

  Svar till sem (2009-09-14 06:13)
  Tack för trogen och olättad korrekturläsning, Sem. Medges att jag har flera hänvisningar till Aftonbladet här. Menar du förresten att AB:s Johanne Hildebrandt också innefattas i ”bottenslammet”?
  Utan att hemfalla till islamofobi måste även traditionellt aningslösa svenskar notera det som sker när det sker. Även om, som jag skriver, de flesta muslimer i vårt land hjärtligt avskyr den militanta islamismen måste vi våga tala öppet om att det avskyvärda halvreligiösa terrorvåldet tycks utgå också från Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>