Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Unga, arbete och val. Jag mötte en bekant…

Unga, arbete och val.

Jag mötte en bekant tjej från en av Umeåregionens kommuner i Vännäs igår. Med det relativt nytagna körkortet på fickan åkte hon runt och sökte jobb. Jag gissar det var en "CV-mapp" hon hade i näven. Just färdig med gymnasiet, sugen på att sätta händerna i något praktiskt. För sommaren och/eller framtiden. Piggögd, "flyhänt", strukturerad, initiativkraftig och orädd. Som jag ser det rena drömmen för en rad olika sorters arbetsgivare. Om inte alla som hon träffar är både blinda och döva, eller kanske skrajsna för att hon i en framtid tar över deras jobb, lär hon snart ha hittat något. Alla har inte hennes personliga förutsättningar.

För alla i hennes ålder har Alliansen däremot halverat arbetsgivaravgiften. Ett av de rödgrönas"återställarlöften" är att dubblera den kostnaden för de unga. Jag förstår det som står i dagens tidningar att (S) tappar bland ungdomarna. Jag hade inte röstat på dem om jag varit ung, heller.

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-06-24 10:51)
    Tack Kalle, men när vidöppna mål står skuldra vid skuldra är det inte så svårt. *s*
    Allvarligt talat tror jag ”Alliansrabatten” på ungas arbetsgivaravgift behövs. Även om ungdomsarbetslösheten inte är nära 30 % är den bekymmersamt hög och farlig för både individer och samhälle.
    Kan det bidra att företagare och arbetsgivare tycks bli allt äldre? Är man onödigt rädda för att få tag i ”överservade” och initiativbegränsade om man anställer de yngsta? Man går miste om många pärlor. Jag tror det kommer arbetskraftsbrist, men till dess måste det vara billigare att anställa unga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>