Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Buss och framgångståg

Man lär sig nya saker hela tiden.

Idag har jag åkt till Luleå och Hotell Nordkalotten med en grupp som gjort en resa med "Framgångståget". Det är namnet på ett affärsutvecklingsprogram för kvinnliga företagare som Almi Nord anordnar.

Under ett knappt år har man 8 seminarieträffar med fokus på värdegrund, visioner, affärs- och ekonomistrategi, juridik, varumärkesbyggande m.m. för kvinnor som vill gå vidare med sina företag. De som ansökt och kommit med betalar en högst överkomlig, närmast symbolisk summa för seminarierna, boendet och måltiderna.

En sak jag minns från rektorsutbildningen är hur mycket man kan få genom de andra deltagarna. Jag har tyckt att det varit mycket givande att vara med på EntreprenörsCentrums nyföretagarträffar på Umestan under hösten. Gissningsvis är ett sådant här år flera gånger mer givande, just på grund av bollandet, utbytet och långtidskontakten man kan få med de andra. Om man bjuder till.

Sånt här fanns inte när mamma mitt i livet drog igång sitt företag i största enkelhet.

Etiketter: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>