Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

När livet är som bäst

Då är det möda och bekymmer, står det i Skriften.

Det har varit en tuff vecka. Allt som timat har inte varit synligt, men även det synliga har tagit sitt. Just nu ligger jag efter med rätt många saker. Mycket jobb och lite tid. Kvällen och stora delar av helgen är räddad, kan man säga.

Idag har det varit första dagen i Barn- och utbildningsnämnden i Vännäs. Upplägget där är mycket bra. Man startar med gemensam information från förvaltningen, sedan kommer gruppmöten och så själva sammanträdet. Jag återkommer om lite av det som ägde rum.

I en av mina sysselsättningar är jag uppe i en rättssak jag "ärvt" och ska leverera ett yttrande till Kammarrätten senast måndag. Tyvärr har juristen som bistår drabbats av ett och annat arbetshindrande under veckan. Nu blir det (förhoppningsvis) ett utlåtande från henne på söndag kväll eller måndag och så slutputsning och leverans till rätten per fax på måndag. Jag brukar själv inte alltid vara ute så väldigt långt i förväg (*host*), men nu kändes det lite i knappaste laget.

Det gäller en del pengar som ska komma barn till godo och väldigt mycket rättvisa så jag hoppas att det går bra. Motparten fälldes i första instans så jag hoppas på ett avslutande "da capo".

Det som fick stryka på foten i veckan var motionsskrivandet till Moderaternas partistämma. Det var kanske inte värst. Bibeln säger ju också att det inte är någon ände på "det myckna bokskrivandet" och att "mycket studerande gör kroppen trött". Det är något liknande med motioner.

Just nu ringde en gymnasieelev från Liljaskolan och frågade om en intervju i början på veckan. Jag skrev in det i göralistan. När unga intresserar sig för samhället ska man ställa upp!

 

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Bertil Ingerlund

    Ja, Du Jan mycket göra då hinner du mer,
    som i det här fallet.
    Lite göra då hinner man mindre.
    Kraftag behövs borde i ord samt handling, och inte minst i skrivning
    som i det här fallet, så att dom kloka och lärda får något
    att läsa och tänka på och handla där efter.

    Goda lagar leder till goda seder.

    Lycka till
    MVH
    Bertil

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.