Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Norrland, utbildning och näringsliv

Det är inte bara jag som brukar kalla P1 för svenska folkets universitet, men jag använder gärna uttrycket. Visst tycker jag att mycket är svammel och tomheters tomhet, men det finns också väldigt mycket att lära.

Idag har Agneta och jag gjort en sen, längre resa och vi har då passat på att lyssna på några sommarprogram som gått tidigare. Monica Nyströms, som till stor del handlade om hur hon tidigt miste sin man och deras små barn sin pappa. Där fanns ett och annat att lära, t.ex. om detta med uppriktighet och sanning när man ska svara på barns frågor. Även om lekens betydelse för bearbetning av det svåra.

Jag hann också lyssna till LKAB-chefen Lars-Eriks Aros program. Ett lite smalare "Sommar", även om vi alla och hela samhället påverkas väldigt mycket av gruvnäringens verksamheter, "sysselsättningsbidrag" och exportintäkter.

Programmet handlar om saker som är tillämpbara på många verksamheter och gav mig en  del tankar. Om Norrland, chefs- och ledarskap, näringslivets ansvar för kompetensförsörjningen, utbildningens betydelse för individ och samhälle och om finansieringen av samhällsbygget.

Det är nog  inte det mest språkfulländade och omväxlande sommarprogrammet, men det är värt att lyssna på för den som kan ha ett litet intressse av sakerna jag just räknade upp.

På den här sidan hittar du länken.

 

 

Etiketter: , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>