Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Åt rätt håll


Att det gått bättre för Sverige gör att det bli mer pengar för pensionärerna. En pensionär som har 12 000 i inkomstpension får 420 kronor mer. Till detta kommer ytterligare ett litet tillskott p.g.a. att regeringen sänkt skatten något för pensionärerna.

Efter förrförrförra mandatperiodens överenskommelse om pensionerna fungerar det så att går det bra och Sverige har balans i ekonomin, ja då märks det på pensionerna. Det finns allt för många länder där pensionssystemet mer liknar Ebberöds bank. Det ekonomiskt bästa som kan ske för Sveriges pensionärer är att det sitter en regering som kan hålla styr på pengarna. Luftiga löften och pengarullning drar obönhörligen pensionerna åt fel håll. Så blir det förstås också vid stora kriser då kakan krymper.

Sen lever vi i en värld där beroendet av vad som sker på andra håll är väldigt, väldigt tydligt. Inte minst just nu.

Etiketter: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>