Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Rätten till heltid


Kunde inte låta bli att leka lite med överskriften. Jag har just lovat Agneta att försöka hålla ner arbetstiden mot 8 timmar. Det har inte blivit så ofta sen början på augusti, kanske ett par gånger. Ser verkligen fram emot att allt faller på plats och vissa akuta saker löser sig så att arbetsdagen får förutsättningar att bli lite mer normal.

Idag innehöll skolchefsjobbet lite extraordinära inslag av det trevligare slaget. Något hade blivit fel i den schemabrytande planeringen och femman stod utan idrottslärare Min högra hand är också vikarieanskaffare och när det mot eftermiddagen började bränna till sa jag att hon kunde sätta upp mig om det inte löste sig. Vilket det inte gjorde.

Klassen tyckte att jag skulle slopa poängräkningen och vara med istället så det blev lite motion. Efter brännbollen blev det en lek som för min del närmast liknade ett intervallpass. Hoppas gammkroppen inte får några men. Hade nog kunnat spara dagens träning efter den genomköraren, men tror inte det vore klokt. Ska strax ge mig iväg.

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Svar till Alejandro Caviedes (2011-08-23 20:36)
    Fylldes du av hopp, eller rädsla? 😉

    Allvarligt talat så finns det mycket tal om heltid inom Moderaterna. Kent Persson är en som talat mycket om saken. http://www.expressen.se/debatt/1.1781074/vi-i-m-bor-kampa-for-ratt-till-heltid
    Även Reinfeldt har talat mycket om heltiden.
    Jag hör till dem som tycker att det ska gå att ”fö sig” även utan att arbeta heltid. Många familjer har idag en hemsk stresskarusell.

  2. Birgitta

    Rätt till heltid är viktigt men vi som VILL arbeta deltid för att ge mer tid till familjen skall våga välja! Kul att du är så flexibel, det är inte många rektorer/skolchefer som sätter upp sig själv som vikarieförslag!! Guldvärde för Bjurholm

  3. Jan Nilsson

    Svar till Alejandro Caviedes (2011-08-24 03:07)
    Rätten till heltid, som du menar, är inte någon okomplicerad sak. Särskilt inte i mindre kommuner och sammanhang. Sen räknar man sällan på hur många arbetstillfällen som kommer att försvinna. Några har talar om siffror på betydligt över 100 000. Men många kommuner, av olika färg på styret vad jag vet, har gått in för det.

  4. Jan Nilsson

    Svar till Birgitta (2011-08-24 09:39)
    Japp, man måste ges förutsättningar att välja. Principiellt och reellt.
    Gissar att de flesta rektorer har varit med om att hoppa in i krislägen :-). Men det går inte att göra för ofta.
    Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.