Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Mellan dröm och verklighet


Ibland blir det mest bara dröm.

Läste igår hur företagen har svårt att hitta arbetskraft. Inte människor, men sådana som har gångbara utbildningar och kunskaper (inte alltid samma sak). Det är inte första gången man hör om detta, men det blir inte roligare ju oftare man hör det. Att några företag står mellan att flytta verksamheten eller att importera arbetskraft när så många är arbetslösa är frustrerande.

Jag tror det krävs mer klarsyn och rakare besked både hemma och i skolan. Det finns många populära yrken där det inte finns plats för så många utövare. Att utbilda sig i riktning av ett sådant kan vara ett stort vågspel.

Nyligen mötte jag en ung man som hade en dröm. Det kändes som om jag lurade honom om jag inte sa vad jag trodde, att möjligheten att ha den drömsysselsättningen som yrke var väldigt liten.
Däremot finns möjligheten att ha den som fritidssysselsättning, det sa jag också.

Vi behöver bli bättre på att motivera de unga att verkligen ta vara på sina möjligheter och utbildningens väldiga förmån. Siktar man dessutom in sig på verkligheten tror jag chansen är mycket större att en hel del drömmar kan gå i uppfyllelse också.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.