Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Samtal och tal i lövsal


Sista arbetsveckan innan semestern (eller vad det nu blir) ligger framför. En intressant vecka för min del. Ett par jobbrelaterade samtal är inplanerade, samtal som kan ha sin betydelse för det fortsatta livet.

På fredag blir det ambassadörsträff. Jag kanske inte riktigt platsar nu när jag är anställd i kommunen, men det är annars något jag ogärna missar. Vi som bott i kommunen, har fastighet eller annan anknytning kan bli ”ambassadörer” för Bjurholm. Man får en del material under året och man förväntas sprida information om kommunen där man bor och verkar. Jag har försökt ta uppgiften på allvar och har nog verkat som ambassadör även innan verksamheten drog igång i nuvarande form. Vid den årliga träffen möter man andra utflyttare, får ta del av information och kultur och inte minst, man blir bjuden på palt!

Kommande söndag blir det tal. Dels vid ett ”sommarmöte” på eftermiddagen vid mammas stuga i Österselet, pappa Tores hemby vid Umeälven. Dels ska jag tala på hembygdsdagen i Bjurholm.

Mycket har ändrats sedan pappa talade på en hembygdsdag där för länge sedan. Många förutsättningar har ändrats, många profiler är borta och har ersatts med nya. Bjurholms historia har ”förlängts” med det som då var nutid. Historia, nutid och framtid sitter ihop. Det blir nog lite av alla tre på söndag kl 1215 ute på hembygdsgården.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.