Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Försvaret


Med allt som händer i vår nära omvärld så kan vi inte låta försvaret ramla ihop, materiellt, organisatoriskt och moraliskt. Det går stick i stäv med min övertygelse.

De som velat ge ännu mindre pengar till försvaret ska inte göra sig breda i det här läget, men nu räcker det med avrustning för vår försvarsinriktade krigsmakt.

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Måtte du ha fel, Jan, i din rädsla och kanske övertygelse om att Sverige verkligen kommer att bli angripen en dag av främmande makt, som har mer ”kulor och krut” än vad vi har!”

  Krya på dig, förresten!

 2. Jan Nilsson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2013-03-15 09:01)
  Tack KG! Hoppas det räcker med helgen, det känns nästan tveksamt.

  Vi kan aldrig ha mest kulor och krut, men världen förändras ständigt. Vi behöver betala försäkringspremien som består av ett fungerande försvar. Vi kan ha synpunkter på USA som världspolis, men när de kanske får kraftigt minskad betydelse sannolikheten vara stor att vi får Putin eller hans efterträdare som storkonstapel.
  Jag tror inte på ett angrepp mot Sverige, men med spridda skurar av högteknologiska vapen utan en fungerande helhet kan vi hamna i lägen där ett revanschsuget och offensivrustat Ryssland demonstrerar makt och tar sig friheter vi inte kunnat drömma om. Militär oförmåga kan i vår sorgligt barbariska värld medföra massiva politiska förluster och oförmåga att hävda nationella intressen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>