Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Hurtig vill skjuta Billström


Christoffer Hurtig, Ung vänsters ordförande i Luleå, skrev den 11 mars på Twitter: ”Jag vill skjuta Tobias Billström. Jag kommer verkligen att glädjas när han dör. Från djupet av mitt hjärta, jag menar det verkligen.” Texten plockades tydligen snabbt bort, men finns på bild.

Om det inte handlar om någon sorts fejk är det riktigt allvarligt när man kommer ner till nivåer där man uttrycker sig så här. Inte minst som medlem i ett parti som säger sig vara demokratiskt och dessutom med en officiell ställning i partiet.

Om en MUF-ordförande gått ut och skrivit något liknande om Jonas Sjöstedt, Stefan Löfven, Ylva Johansson eller Veronica Palm tror jag det gått fort att nättidningarna publicerat de första artiklarna – och med all rätt. Än är det tyst hos media. En MUF-ordförande hade sannolikt fått sluta – helt naturligt. Det blir spännande att se hur Christoffer Hurtig hanteras.

Om detta bara flyter förbi, om det förtigs i media och möjligtvis dvärgpudlas litegrann med ett leende partikamrater emellan, hur ska vi då hantera näthatet från andra håll? Och hur skulle Vänsterpartiet då någonsin kunna säga ett ord om annat näthat?

Många lyssnar efter mediarösterna nu. Hur är det med likheten inför lagen och tredje stadsmakten?

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.