Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Liljaskolan


Det är mycket roligt att Liljaskolan här i Vännäs har ett högt söktryck i år, trots färre elever totalt i landet. Inte minst på samhällsprogrammet är det en markant ökning.

Det kommer elever från 50-60 kommuner och en del andra länder. Igår fick jag prata engelska en stund med en dansk elev på väg hit. (Engelskan var hans val, jag är inte riktigt sämst på att förstå nordiska språk. *s*) Det börjar komma elever från Norge också.

Det finns något kring detta som bekymrar just nu. Det finns inte tillräckligt med lägenheter och rum.

Elevkonsulenten Jerry Björn som hjälper eleverna med inkvarteringen säger att vi i Vännäs nog inte har traditionen att hyra ut rum. Det är kanske inte så stor andel som har ett lämpligt boende heller. Nuförtiden är det i alla fall skattemässigt enklare och förmånligare att göra det.

Igår saknade 20 unga potentiella Liljastudenter husrum. Det är bekymmersamt främst för dem, men också för skolan. Bara krasst ekonomiskt handlar det om några miljoner om de långväga inte kan komma.

Har du möjlighet att hyra ut en lägenhet eller ett lämpligt rum, ring Jerry Björn på 0935-144 79. Tipsa gärna någon annan du vet kan ha möjlighet att hjälpa till med boende.

Etiketter: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>