Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

VK slår AB och nyheter kostar


Läste just papperstidningen och bl.a. artiklarna om nyhetshusens våndor. Ta betalt för digital leverans eller dra ner på insatser och kvalitet? Inga lätta saker.

Själv tror jag av flera anledningar inte på bara reklamfinansierade nyheter, särskilt inte lokalt. En seriös granskare får t.ex. inte bli för beroende av dem som föder en. Där har det tidvis varit stora problem med public service också.
Bra nyheter kostar i alla fall, frågan är hur mycket och på vilket sätt det drabbar.

Ett problem med nätprenumeration är att utslagningen av nyhets- och granskningsröster kan påskyndas. Jag kommer knappast själv att betala en liten slant till flera nätnyhetsleverantörer.

Skulle mångfalden kunna räddas av ett ”nyhets-Stim”? Ett organ som i detta fall säljer prenumerationer och delar ut slantar till anslutna medlemsföretag efter besöksstatistik. Hur man nu skulle ena branschen, organisera systemet och säkra det mot manipulation.
Jag vill även fortsättningsvis kunna läsa många nätsidor.

En rolig detalj i artiklarna var att Ingvar Näslund säger att vk som enda landsortstidning slår Aftonbladet i sitt täckningsområde. Det tycker jag är riktigt bra.

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.