Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ont om pengar, ont om tid


Barn- och utbildningsnämnden i Vännäs har kvalitetsdagar i Bjurholm onsdag och torsdag. Vi har även nämnd i morgon eftermiddag, eller senare idag. Det mesta av torsdagen tillbringas med rektorer och förskolechefer då vi ska gå igenom både kvaliteten och de besparingar som vår nämnd måste genomföra.

Efter arbetsdagen som rullade på en timme extra blev det hantlagning i mammas nya lägenhet istället för middag. En praktiskt begåvad barndomsvän erbjöd sig att hjälpa till med en del ikväll. Har nyligt kommit tillbaka för att vara på plats i morgon, eller senare idag.

Lite förfelat känns det att inte vara med i kvällsdiskussionerna här. En övernattning per år för nämnden är klart motiverad. Vi basar över verksamhet för ca 200 miljoner och många anställda och behöver få tillfälle att prata ihop oss i många frågor. Inte minst när åtstramningskraven ställer oss inför så tuffa val som nu. Fördelningen i årets budgetarbete blev inte ok. Det kommer ännu fler att inse, långt utanför vår nämnd. I sinom tid.

På tid som möjligtvis blir över dessa veckor håller jag på med en sak som verkligen engagerar mig. Det är kanske inte så klokt att lägga ner så mycket på något så gränslöst och kortvarigt, men blir det av och lyckas någorlunda kan det betyda mycket för många, länge. Och det är också en drivkraft.

Det gjorde inget att köket hemma inte rivs ut förrän nästa vecka…