Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Sanningen första offret


Det är inte lätt att skydda sig mot desinformation. Särskilt inte i orostider och allra helst när gamla KGB-gardet är igång. Putins gamla organisation behärskade förr desinformationens konst till fulländning. Inte sällan genomförd genom att plantera nyheter i någon dåtida västtidning som man sedan citerade både för hemma- och bortapublik.

Den här artikeln i Aftonbladet ger en lite annan bild av läget i Ukraina än den vi ofta fått på slutet. Jag betvivlar inte att det finns för mycket av sorgligt bruna element i Ukraina, men bilden är inte entydig. Det finns också flera filmklipp där ryssar konfronterar ryska ockupationssoldater och hälsar dem allt annat än välkomna.

Etiketter: , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>