Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Dyrt även för kommuner


Det är inte bara restauranger som får betala mycket pengar för en S-seger.

Vännäs kommun får betala 4-5 miljoner om Löfven röstas till makten. Det är vad de ökade arbetsgivaravgifterna för unga kommer att kosta vår kommun.

Det är mycket mer än vi har råd med.

Etiketter: , , , , ,

9 kommentarer

  1. JonasE

    Det beror ju alldelens på……för de som faktiskt nyanställer kommer att få betydligt mer pengar med S-politik – Som Anders Borg faktiskt själv sa: ”S ger ut 10000:- men tar 30000:- tillbaks i skatt”
    Problemet är att de 30000:- är på årsbasis, och de 10000:- på månadsbasis = x12 -den biten ”glömde” han tydligen !!.

    Sen så har Allianspolitiken påfört kommuner andra extra kostnader som bör försvinna med S-politik, försörjningsstödskostnaderna har ju ökat markant just för att sjuk och arbetslöshetförsäkringen försämrats = Alliansen har vältrat över kostnader på kommunerna, ändringarna i statsbidragen har ju också kostat för vissa kommuner, men inte andra – de rikaste klarar sig bra i sann Alliansanda !!.

    Faktum är att under Perssons tid ökade statsbidragen i värde med 4%. Under Reinfeldts tid har de minskat i värde med ca 11% just inom glesbygdskommunerna i Västerbotten, och räknar man om denna mellanskillnad till kommunalarbetarlöner så blir det ca 400 kommunanställda som är förlorade för dessa kommuner !!.

    Just Vännäs har väl klarat sig bäst bland dessa då man ”bara” förlorat ca 3 kommunalarbetarlöner, medans för Robertsfors det är ca 65 stycken, Vindeln 50, Storuman 60, Vilhelmina 50, Åsele 40, Norsjö 40 osv………….Allinaspolitiken sparkar på de som redan har det svårt än en gång !!.

    • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

      Hinner inte bemöta allt här, men du har inte alldeles rätt. Sedan 2007 har t.ex. Vännäs fått 60 miljoner mer i skatteintäkter och skatteutjämningsbidrag. Ändå går vi med underskott och en av kommunerna du säger har förlorat mest, Storuman, går med kraftigt överskott.
      Sen är det långt ifrån säkert att man f0år in mer pengar för att man höjer skattesatserna. Ibland blir det tvärt om.

    • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

      Har räknats ut av Alliansens lokala krafter. 😉
      Lätt beräkning. Vi har många under 25 och deras ”arbetgivaravgifter” dubblas. Det kommer mer uppgifter.

  2. JonasE

    Ok då tar vi det i rena pengar istället, du pratar om att Vännäs kommun ”skulle” förlora 4-5 miljoner !!.
    Men om man jämför stadsbidragen utveckling före och efter Alliansen, så skulle dessa kommunen fått betydligt högre statsbidrag med den tidigare S-politiken, så de 4-5 miljonerna du pratar om att dom skulle tappa, har dom i snitt redan tappat en gång per år sedan 2006 med Allianspolitiken !!.

  3. Thomas svärson

    JonasE har problem med sin matte va? Man måste dessutom ha med i beräkningen att om den rödgröna röran regerat de senaste 7,5 åren i vårt vackra land, så hade arbetslösheten legat betydligt högre, kanske t.o.m. över snittet i EU.

    Tack vare att vi har en kille som har koll på finanserna som finansminister, är övriga länder istället avundsjuka på oss!

    Sällan har Sverige klarat sig så bra genom en i omvärden djup kris som de senaste åren!

    mvh

    • JonasE

      Thomas – att jag skulle ha problem i matte emot sägs av mina goda betyg i det ämnet, de som tycks ha mest matteproblem är de som ”räknar” inom Alliansen, och de som okritiskt accepterar att det skulle stämma.

      Att arbetslösheten skulle varit större med ”den rödgröna röran” finns det inga belägg för, då de jobb som Allianspolitiken bevisligen skapat är marginella i bästa fall, men det budgetunderskott som Allianspolitiken skapat är långt ifrån marginellt, och ”en kille som har koll på statsfinanserna” tappar inte bort ett överskott på 87 miljarder till ett underskott på minst 70 miljarder, och då är inte ens Nuon förlusterna medräknat i detta – den ”kille som har koll”, ”missade” tydligen en 100 miljards affär – eller gjorde han det??, Borg har ju själv sagt för ca ett år sedan ”Det är klart att finansdepartementet är informerat om det ansvariga statsrådet har fått information […] Det är klart att vi på finansdepartementet också reste ett antal frågor”.
      Samt att ”SVT har dock tillgång till nya dokument som visar att redan två veckor innan affären skulle göras skickade Näringsdepartementet ett brev till Finansdepartementet som visade när – och att – Vattenfall planerade att lägga ett bud på Nuon.”………..hmmm !!.

      Att Sverige har klarat sig bra är mest tack vare de goda finanser Borg ärvde från tidigare regering, men var är dom nu ??.

    • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

      Fast jag tror Jonas är rätt hyfsad i matte. Tror hans resultat färgas av vad han vill komma fram till. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.