Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Umeåborna


Vännäsdagarna avslutades igår. För mig var det en dag vikt för annat, men det gick inte att lämna walk-over när det också kallades till årets valdebatt igår. Eller i alla fall årets ”apellduell”. Mer om det efter gräsklippningen…

Jag upplevde att det var roliga dagar, både i raden av Allianstält och för övrigt. Det är människomötena jag tänker på, nya och gamla bekant- och vänskaper från alla möjliga håll. Vännäs kan få fram både det ena och det andra, men inte kring 60 000 besökare från hemkommunen. De flesta man pratar med är från Umeåregionen, även om både göteborgare och täbybor passerade. Flest var Umeborna bland de ickevännäsbor jag pratade med. Det är trevligt när tåg, bussar och bilar fraktar folk i båda riktningarna.

Mindre trevligt var det att träffa en som jobbat på akuten under natten till söndagen. De hade fått en del jobb från Vännäsdagarna, eller rättare sagt vännäskvällarna.

Politiskt känns det som fler förstår att politik och ekonomi måste hänga ihop. Att det varken går att hoppa tillbaka i tiden eller ut ur verkligheten. Trist för utopipartierna, men positivt för Sverige. Om detta förstärks fram till valdagen.

20140714-101335-36815546.jpg
Beatrice, Elin och Viktor från MUF förstärkte kampanjandet i Vännäs.

20140714-101353-36833270.jpg
Riksdagsledamöterna Edward Riedl och Helena Lindahl gör en insats för CUF:s mustaschkampanj för att få in fler unga i arbetsliv och samhälle.