Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ett stort och hjärtligt tack!


För Vännäsmoderaterna vill jag tacka för den här valrörelsen och vårt resultat så här långt. Först våra medlemmar och det järngäng som skött det mesta. Inte minst vill jag tacka alla er som röstat på oss.

Våra siffror i Vännäs där S, C och V är så starka är på ett sätt inte mycket att skriva hem om, men jag gör det ändå. Efter en mandatperiod där jag personligen inte alls bidragit som jag velat och bort har vi ökat våra blygsamma siffror från 8,5 till 9,6 %. Drygt 10 % fler vännäsbor har röstat på oss i år, vilket innebär att vi preliminärt behåller våra tre mandat.
Platserna i KF minskas från 35 till 31 men minskningen tycks inte drabba oss, utan tas helt av S och V. S tappar 3 platser, V och MP 1 plats var. Det preliminära läget är att C, M, KD och L har 14 mandat, de rödgröna 15. SD får 2.

Vi håller emot rikstrenden även i valet till riksdagen. Också här är det blygsamma siffror, men samma som 2014, 12,8 %. I landstingsvalet gick vi från 10,6 till 11,9 %. Justeringar kan ske.

Vi gratulerar C till ett särskilt bra val, oss tre ”blå” partier till behållna mandat och att C hade den goda smaken att inte ta sina vunna procent av oss. Som det ser ut. S, V och MP tackar vi för god kamp. Vi hoppas kunna ha ett fortsatt gott samtalsklimat efter att valrörelsens damm lagt sig och förutsättningarna klarnat.

Än en gång, tack alla väljare för förtroendet. Om Gud vill och jag får leva hoppas jag personligen få göra en annan insats i Vännäspolitiken än vad som varit fallet under de intensiva arbetsåren sedan 2014. Vi hoppas också att få in några av våra nya medlemmar som förstärkning i det aktiva arbetet.