Ministrar i nöd

Före detta biståndsministern Gunilla Carlsson fick åren 2009-2012 sina löner utbetalda med biståndspengar. För Carlsson handlade det om en månadslön på 121 000 kronor. Utrikesdepartementet räknade av kostnaden på biståndsbudgeten och kunde på så vis få mer pengar. Sammanlagt rör det sig om 20 miljoner kronor, pengar som borde gått till att bekämpa fattigdom. Carlsson lämnade sin post i mitten av september, innan avslöjandet. Vid en presskonferens berömde statsminister Reinfeldt hennes insats som minister.
– Gunilla Carlsson har fört in en ny syn på biståndet. Det hon har stått för har väckt respekt och rönt uppmärksamhet internationellt, citerades Reinfeldt säga i DN.
”Ny syn” kan man onekligen säga. Självaste Jimmie Åkesson skulle vara stolt…

Fler av Reinfeldts ministrar är i blåsväder. Migrationsminister Tobias Billströms aktieaffärer utreds för närvarande av Ekobrottsmyndigheten. Skälet är att Billström köpte 30 000 aktier i gruvbolaget Northland Resources fem dagar efter att regeringskansliet fått information om att statliga LKAB planerade en möjlig räddning av företaget. Nu har Billström visserligen inte tjänat några pengar med sina eventuella insiderkunskaper – Northlands aktier har sjunkit brant sedan Billström köpte.
Detta visar på en sak: Billström kan inte tjäna pengar, ens med insiderkunskaper. Kanske skulle ministern ansöka om en slant ur biståndsbudgeten…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.