Mitt namn nämns i Israel – i en tidning som står Netanyahu nära – detta gör mig rädd

Ikväll kommer jag att stå på Rådhustorget tillsammans med många vänner. Tillsammans ska vi hedra offren för Förintelsen, förebygga att nazisterna växer sig starka i Umeå men också förebygga attentat mot flyktingförläggningar i Umeå med omgivande kommuner. Ikväll kommer jag att känna mig trygg. Och det kan alla andra – som kommer på kvällens manifestation på Rådhustorget kl 18:00 (enligt facebook 1 500 personer) – också göra.

Sent i går kväll fick jag via telefon veta att mitt namn nämns i nätbilagan till en gratistidning – i Israel. Detta på grund av de lögner som sprids om mitt agerande i Umeå inför Kristallnatten idag. Det är en lång väg från Umeå till Israel. Men med internet som redskap blir den kortare.

Jag är inte rädd av mig.

Nazister har hotat mig sedan jag tog plats i kommunfullmäktige 1991. Tyvärr har mig närstående fått lida. Mest fick modern till mitt barn lida. Då den fackligt aktive syndikalisten Björn Söderberg sköts till döds 1999 gjordes en husrannsakan hos mördarna. Där fanns datorer med namn på andra obekväma. Jag och min dotters mor, men också min då 77-åriga mamma, fanns med bland dessa namn.

Den senaste nazisten som ringt mig hade synpunkter på en blogg som jag skrivit där jag kritiserade förnekare av Förintelsen. Jag menade att förnekare av Förintelsen ofta var nazister. Den nazist som ringde hade varit nere i Ukraina och besökt den stridande ”Azov-bataljonen”. De som reser dit gör det för att få lukta krutrök på riktigt. Kanske få döda. De som rest till Azov-bataljonen har skaffat sig ett nätverk av likasinnade. I Sverige och utomlands. Därför var samtalet otäckt.

Det är otäckt att mitt namn nämns i just denna gratistidning i Israel.

Gratistidningens namn är Israel HaYom och står Israels premiärminister Benjamin Netanyahu mycket nära. Så nära att den i folkmun kallas för ”Bibis tidning” – där ”Bibi” står för Benjamin Netanyahu. För bara 2-3 veckor sedan påstod  premiärminister Netanyahu att Adolf Hitler inte ville utrota judarna. På World Zionist Congress i USA påstod Netanyahu att det var stormuftin Haj Amin al-Husseini som skapade idén om förintelsen och sedan gav idén till Hitler. Det är inte första gången Netanyahu skyller Förintelsen på palestinierna.

Det är närmast osannolikt att en israelisk premiärminister kan föra fram en sådan obeskrivlig historieförfalskning. Och inte bli avsatt.  En premiärminister från Israel, som vill frita Hitler från ansvaret från Förintelsen av judarna, och istället skylla denna på en Palestinsk religiös ledare, kommer att åstadkomma två saker samtidigt. Dels ökade motsättningar mellan israeler och judar å ena sidan, och palestinier och andra araber å den andra. Detta både i Mellanöstern och i resten av världen. Dels förminska betydelsen av Förintelsen. Då Netanyahu använder Förintelsen på detta sätt, som ett slagträ i debatten mot palestinierna, spelar han alla nazistiska förnekare av Förintelsen i händerna. Förintelsen borde stå över denna form av historieförfalskning. Det går att avsätta ledare i Israel. Ett sådant oerhört uttalande borde leda till en folklig debatt om detta. Det finns väldigt många israeler som inte håller med Netanyahu.

När nu mitt namn nämns i denna Netanyahu-vänliga tidning, på ett negativt sätt, innebär det att jag riskerar att bli avskydd bland israeler och judar. Dessa får en felaktig bild av vad jag – tillsammans med de övriga talarna/arrangörerna – arbetar för.

Nämnas kan att ett seriöst media som ”Studio Ett” lade ned sitt tänkta inslag då de vänt på lite stenar själva och inte bara gått på hörsägen.

Ansvaret för att mitt namn nämns i en sådan tidning, i Israel, finns här i Umeå. Det är härifrån som hatet mot mig som person kommer. Det är hatet på hemmaplan som gör mig rädd. Och de ansvariga är bloggande politiker.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Hosting

    Svenska Forenade Israelinsamlingen arrangerar studiebesok i Israel, dar man bland annat besoker en ”militarbas dar framtida officerare utbildas”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>