Hets mot folkgrupper genom rasbiologiska åsikter – den nazistiske medlöparen som härjar i fullmäktige måste frysas ut

Henrik Agerhäll heter den nazistiske medlöpare som vi anser ska frysas ut i Umeå kommunfullmäktige. Denne Agerhäll valdes inte in i Umeå kommunfullmäktige för att väljarna ville ha någon som förde fram rasbiologiska åsikter eller som hetsade mot folkgrupper. Agerhäll valdes in i fullmäktige eftersom han stod på SD:s valsedel och väljarna förutsatte att han stod för detta partis valmaterial. Trots berättigad kritik mot SD innebar deras valmaterial i Umeå 2014 inte någon hets mot folkgrupp – då skulle nämligen deras valmaterial ha stoppats.

Agerhäll valdes in i fullmäktige eftersom han höll sina verkliga åsikter hemliga, hemliga både för andra medlemmar i SD och för väljarna. När hans verkliga åsikter, och aktiviteter på nätet, avslöjades blev han utesluten ur SD. Efter att ha blivit utesluten ur SD är Agerhäll idag vad som i parlamentariska sammanhang brukar kallas för en ”politisk vilde”. Han kan därmed hetsa mot olika folkgrupper med sina rasbiologiska åsikter hur mycket han vill i form av, exempelvis, ”interpellationer” och andra s.k. ”enkla frågor”. Nu visar alltså Agerhäll sina sanna åsikter – åsikter som han noga hemlighöll i samband med valet. Hans problem är att fullmäktiges presidium stoppar honom från att hetsa mot olika folkgrupper med sina rasbiologiska åsikter.

Presidiet i Umeå kommunfullmäktige stoppar Agerhälls rent brottsliga agerande. Presidiet agerar med auktoritet och heder och i Arbetarpartiet ställer vi oss bakom Rönnmark, Edvinsson och Nilsson. Men som jag skrivit tidigare – vi kan inte låta presidiet föra kampen mot denne nazistiske medlöpare själva. Några argument varför alla ledamöter i fullmäktige bör frysa ut den nazistiske medlöparen Agerhäll:

*Agerhälls agerande har gjort honom till idol exempelvis  i den nazi-influerade nättidningen ”nordfront.se”.
Där utmålas han som ett verkligt offer. För nazisterna i Sveriges och särskilt i Umeås fyller Agerhäll en mycket viktig uppgift. Sådana som Agerhäll bidrar till att stärka den ”nazistiska miljö” som är helt avgörande för om nazisternas försök att normalisera sin närvaro på gator och torg inför årets valrörelse ska lyckas – eller misslyckas.

Så genom sin aktivitet i fullmäktige, i kombination med snyftreportagen om honom i den nazi-influerade tidningen ”nordfront.se”, stärker Agerhäll den nazistiska miljön. Detta oavsett om han själv har ett medlemskort i någon nazistorganisation. Eller inte.

  *Normaliseringsförsöken från NMR – Sveriges mest våldsbenägna nazister – ingår i deras satsning på kommunalvalen. NMR (Nordiska Motståndsrörelsen) ställer upp i Boden, Ludvika och Kungälv. I deras valsatsning ingår även värvandet av ungdomar i högstadiet och på fritidsgårdarna. Den nazistiska miljö som Agerhäll bistår med hjälper NMR med deras ”normaliseringsprocess”.

*Skapandet av en nazistisk miljö (som alltså Agerhäll bidrar till både i Sverige och i Umeå) är avgörande för om grupper som NMR både ska kunna värva och behålla ungdomar som går i högstadiet och besöker fritidsgårdar. Den 30 januari (dagens då Hitler grep makten i Tyskland) 2016 avslöjades att NMR bedrev en filmklubb i Umeå. Denna filmklubb visar hur medvetet grupper som NMR försöker skapa just nazistiska miljöer där hard core-nazister kan umgås med ungdomar som är vilsna och nyfikna – i syfte att värva dessa högstadieelever – i fritidsgårdsåldern.

Bra att veta: I ungdomsgården ”Fryshuset” i Stockholm tilläts nazisterna under 90-talet ha ett eget rum med ”brun” utstyrsel. Det var vedervärdigt.

 

Arbetarpartiet syftar till att åstadkomma en total bojkott i Umeå kommunfullmäktige av den nazistiske medlöparen Agerhäll. Vi hoppas att bojkottmetoden kommer att sprida sig till andra fullmäktigen i Sverige där folk också tvingas dras med rasbiologiska åsikter som innebär hets mot folkgrupp. Vi vill självklart alla ledamöter i Umeå kommunfullmäktige deltar i denna utfrysning av den nazistiske medlöparen Agerhäll..

För att få andra ledamöter delta i vår bojkott av den nazistiske medlöparen Agerhäll kommer vi att göra en ”walk out” (lämna fullmäktigesalen) vid de tillfällen då Agerhälls egna motioner/ interpellationer/ enkla frågor ska behandlas. Vårt syfte med att lämna fullmäktigesalen är att påminna övriga ledamöter om att de bör följa vårt exempel – och bemöta Agerhäll med en iskall tystnad istället för att låta sig luras upp i talarstolen.

Kampen mot nazister som NMR är bokstavligen talat en kamp på liv och död. Nazisternas alla mord på oliktänkande från 90-talet och framåt visar att det verkligen är så. Vår bojkottmetod, och vårt försök att sprida denna, ingår i vårt arbete för att isolera NMR och andra nazister. NMR försöker normalisera sin närvaro. Vi försöker isolera dem. Det gäller att välja sida. Det är NU, inte i morgon eller nästa månad, som du måste välja sida om du ska göra något eller inte.

Trots all denna kunskap har kritik riktats mot oss i Arbetarpartiet för att vi agerar för en bojkott av den nazistiske medlöparen Agerhäll. Kritiken kommer från ett extremt litet antal, sällsynt politiskt naiva, personer. Vore dessa jurister skulle de tillhöra gruppen okunniga jurister. De anser nämligen att Agerhäll valdes in i fullmäktige genom en ”demokratisk process”som innebär att det skulle vara moraliskt fel att bojkotta honom.

Vi ska besvara detta förvirrade resonemang i flera steg:
1. lögn och hemlighetsmakeri (Agerhälls metod) ingår vanligtvis inte i en ”demokratisk process”,

2. Oavsett HUR Agerhäll har valts in fullmäktige är det upp till partiets eget ansvarstagande om det vill bojkotta en person och därmed försvåra för nazister att dra in ungdomar – som går i högstadiet och besöker fritidsgårdar – i nazistiska miljöer.
Det händer ständigt att ledamöter låter bli att delta i debatter som andra har tagit initiativ till. Varför skulle då alla, likt en skock får, spela nazisterna i händerna genom att INTE bojkotta just den nazistiske medlöparen Agerhäll? Det är endast de som medvetet eller omedvetet vill spela Agerhäll i händerna som motsätter sig en bojkott.

3. Vid varje fullmäktige lämnar ett större eller mindre antal ledamöter salen då andra ledamöter talar. Detta har alltid hänt under mina 26½ i denna församling. Det är både en laglig rätt och en moralisk skyldighet att försvåra för Agerhäll att stärka den nazistiska miljön i Umeå. De enda som kan ha något emot detta är nazisterna i Umeå och deras övriga medlöpare. Den lilla grupp som tror att det skulle bryta mot någon ”demokratisk process” att bojkotta Agerhäll i debatten – och genom att göra en ”walk out” från fullmäktigesalen då han talar – utgör en stödtrupp för Agerhäll. Varken de vill det eller inte.

Avslutningsvis: vem är Agerhäll?
Han är en person som blivit utesluten ur SD för sin hets mot folkgrupper genom sina rasbiologiska åsikter. Det är skandal om denne representant för en minoritet, bland en minoritet av en minoritet, ska få fortsätta och sätta dagordningen i Umeå kommunfullmäktige på det sätt som han har lyckats med hittills.

Fryser vi inte ut Agerhäll hjälper vi honom att skapa en nazistisk miljö och underlättar för NMR att normalisera sig inför valet den 9 september i år. Möter vi inte Agerhäll med iskyla sviker vi ungdomar i den ålder då de går i högstadiet och besöker fritidsgårdar. Vi ska motarbeta NMR, som redan har bidragit till att driva bort Judiska Föreningen från sin plats på Backen, och inte genom passivitet hjälpa dem att normalisera sig själva och sin närvaro i Umeå. Detta är vad vår bojkott av Agerhäll handlar om.

Bojkotta Agerhäll i fullmäktige.
I enighet
.
NU.

6 kommentarer

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Du talar om förbrytare och försöker byta ämne.

   Jag vill att Henrik Agerhäll ska bojkottas av alla andra ledamöter i Umeå kommunfullmäktige. Skälet är att han är en medlöpare till nazisterna i Sverige och i Umeå. Genom sina rasbiologiska uppfattningar hetsar han mot olika folkgrupper. Hans direkta brott stoppas av presidiet i fullmäktige. Men genom snyftreportagen om honom i den nazi-anstrukna nättidningen ”nordfront.se” bidrar Agerhäll till att skapa en nazistisk miljö som är bredare än Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) och hjälper därmed dessa nazister med två saker:
   1. Han hjälper till att normalisera NMR:s närvaro på gator och torg inför deras satsning på valet i september,
   2. Genom att bidra till att skapa en bredare nazistisk miljö hjälper Agerhäll NMR att behålla de ungdomar i högstadieåldern som förvirrade lyssnat till deras budskap och som annars snabbare skulle ha lämnat den nazistiska teorin och praktiken.
   Agerhäll utgör ett transmissionsbälte mellan vanliga ungdomar och nazister – precis som den filmklubb på Ålidhem som nazisterna hade i den tidigare fritidsgården Klossen på Ålidhem (som tursamt nog avslöjades den 30 januari 2016).

   Därför kommer vi att bojkotta Agerhäll i alla debatter och vi hoppas att ledamöter i andra kommunfullmäktigen runt om i Sverige gör detsamma.

 1. David

  Är utfrysning och mobbning verkligen något du står för?
  Går det verkligen inte att bemöta rasbiologi och nazism med logiska argument?
  Det är ju bara att titta på hur ”bra” taktiken lyckats gentemot SD på riksdagsnivå för att inse att det inte är framgångsrikt.
  Att sedan skylla på att det ”alltid är ledamöter som lämnar lokalen medan andra talar” visar ju bara att det tycks saknas vuxna i rummet.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Jag står varken för utfrysning och mobbning. Jag sysslar med är bland annat att bekämpa nazister och deras medlöpare.

   Det står mig fritt att debattera med en nazistisk medlöpare eller inte. Jag kommer inte att göra det och jag vill inte att någon ska hjälpa nazisterna genom att ge Agerhäll uppmärksamhet.

   Henrik Agerhäll bidrar till att stärka den nazistiska miljö som gör det möjligt för grupper som NMR att växa genom att värva och behålla ungdomar. Skillnaden mellan dig och mig är att jag vill stoppa nazismens tillväxt. Du vill normalisera det Agerhäll gör och därmed normalisera nazismens rasbiologiska tankar och hets mot folkgrupp. Det är därför hans interpellationer/enkla frågor har blivit stoppade vid en rad tillfällen av presidiet i Umeå kommunfullmäktige. Agerhäll skriver sådant som bryter mot lagen. Det är inte mobbning att välja bort att debattera, och lyssna, till en sådan person. Det jag anser är att Agerhäll ska få är det lagen kräver. Men inget mer.

   Du nämner SD. Det var SD som uteslöt Agerhäll. Detta efter att ha fått reda på hans hemliga nätaktiviteter och insåg att han lurat både dem och väljarna. När Agerhäll blev avslöjad blev han utesluten ur SD. Jag diskuterar med SD sedan de valdes in i fullmäktige.

   Du och jag drar åt olika håll. Jag bekämpar nazismen. Du agerar som de på ”nordfront.se” och gnäller över att en av deras egna får mothugg.

   Nu har du blivit publicerad och kommenterad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>