Uppdaterad version. Om V anser att S riskerar att föra Umeå mot ”allt brunare nyanser” och ”rört sig i nazistisk riktning” – varför vill då V styra Umeå och Sverige tillsammans med S?

Den politiska fegheten i Sverige är ingen myt – den går både att förklara och förstå, Del V
_________________________________________________________________________

 

Ingress
Min uppgift består nu bland annat i att besvara följande frågor:
1. finns det ett nätverk av islamister här i Umeå med en gemensam agenda, som agerar över partigränserna, i jakt efter makt att skapa ett parallellsamhälle där de, islamisterna, kan påtvinga vanliga muslimerna ett samhälle där de styrs av sharialagar,
2. om ett sådant nätverk över partigränserna existerar – vilka är med i detta nätverk och vilka springer detta nätverks ärenden som medlöpare?

Jag vill understryka att vanliga muslimer tillhör våra viktigaste allierade i kampen mot ett sådant islamistiskt nätverk. Vanliga muslimer är de som skulle bli offren för det tvång som ett sådant parallellsamhälle, underställt sharialagar, skulle innebära.

Men frågan kommer aldrig att ställas på detta raka och rena sätter – för eller emot ett parallellsamhälle där det ena har fria val och det andra sharialagar. Istället handlar det om ”de små stegens tyranni”. Böneutrop, delade tider på badhus, o s v, o s v, i riktning mot ett shariastyrt samhälle för islamister. Ta islamisterna i Solna Tingsrätt som smög in shariavärderingar i det svenska rättssystemet genom att utnyttja Centerpartiet.

 

Avsnitt A

Aggressiviteten om S – en avspegling av islamisternas indirekta inflytande i V
Gudrun Nordborg, då ordförande för Vänsterpartiet i Umeå, fällde följande ord i samband med att romerna tvingades lämna Campingen på Nydala. Denna skammens dag ”riskerar att följas av fler i allt brunare nyanser”.

Kommentar: Begreppet ”brun” är en omskrivning för nazism. Pröva att säga det Gudrun Nordborg sa, och som hade udden riktad mot S, efter att Du bytt ut ”brun” mot ”nazist”, och lyssna sedan på hur det låter: Denna skammens dag riskerar att följas av fler i allt mer nazistiska färger.

Bore Sköld, distriktsordförande för Vänsterpartiet i Västerbotten, frågade ordföranden i vårt parti om inte även denne ansåg att S rört sig i nazistisk riktning?Vår ordförande svarade naturligtvis Nej på detta påstående.

Arbetarpartiets kritik mot S i Umeå handlar om att detta parti satsar på skrytprojekt i så hög utsträckning att pengarna inte räcker för utbildning, omsorger, underhåll av gator och fastigheter, ökad personaltäthet och ökat inflytande för anställda och för medborgarna i Umeå. Men om vi skulle kalla alla partier som inte delade vår syn för nazister, så är frågan vad vi då skulle kalla Nordiska motståndsrörelsen? ”Högersossar” ?

 

Avsnitt B

Detta ÄR logiken i Vänsterpartiets utfall mot S!
För om V knyter S till ”det bruna” lägret, där Nordiska Motståndsrörelsen NMR  redan finns, så MÅSTE S bli ”vänsterbruna” och NMR ”högerbruna”). Vänsterpartiets politiska utfall gör att partiet inte förtjänar respekt. Varför samarbeta med ett parti som är så frikostigt med att stämpla andra som rasister, homofober, bruna och nazister. När det blir allvar, som 2013, kommer inte V att ställa upp nere på stan. De kommer att ha fullt upp med att jaga bruna sossar!

Gudrun Nordborg satt kvar som ordförande för V i Umeå efter sitt uttalande. Bore Sköld omvaldes till distriktsordförande för V i länet. Båda behöll sina platser i bland annat Umeå kommunfullmäktige efter sina politiska makabra uttalanden. Såvitt vi vet har varken Gudrun Nordborg eller Bore Sköld bett Socialdemokraterna om ursäkt. Vi känner inte till att V, varken i Umeå eller i länet, har bett S om ursäkt. Det är därför uppenbart att det finns en plattform inom V, i Umeå och i länet, för de åsikter som Gudrun Nordborg och Bore Sköld förde fram om socialdemokraterna.

Samtidigt säger V:s gruppledare i Umeå kommunfullmäktige, Ulrika Edman, att Socialdemokraterna borde styra Umeå tillsammans med V. Och Ulrika Edman säger detta om och om och om – igen!

Det är orimligt och ofattbart att tunga namn inom Vänsterpartiet påstå att Socialdemokraterna
a) riskerar att föra kommunen i en riktning med ”allt brunare nyanser”, och
b) som parti ”rört sig i nazistisk riktning”

Samtidigt som andra tunga namn inom Vänsterpartiet ständigt anklagar Socialdemokraterna för att inte vilja styra Umeå kommun tillsammans med V. Det framstår dels som att Vänsterpartiet självt inte förstår allvaret i sina uttalanden, dels som om de inte begriper att dessa uttalanden kommer att få framtida konsekvenser för Socialdemokraternas vilja att ha något att göra med Vänsterpartiet.

Det enda som skulle kunna förklara dessa orimliga politiska uttalanden från nämnda vänsterpartister, riktade mot Socialdemokraterna, är att dessa uttalanden återspeglar vitt spridda åsikter inom V om hur partiet ska se på S. Åsikter och en smutskastning av S som i sin tur inte bemöts av detta parti eftersom anklagelserna från V även har en klangbotten från islamister och deras medlöpare inom socialdemokratin självt.

 

Avsnitt C

Kort repetition av historien.
Tidigare i historien har denna typ av utfall mot Socialdemokraterna från Vänsterpartiets föregångare SKP (Sveriges Kommunistiska Parti) lett till två följdreaktioner:
* de har starkt bidragit till att splittra SKP. Detta var mycket tydligt 1929 då talat om att Socialdemokraterna var ”socialfascister” – till vänster – starkt bidrog till att splittra SKP i två olika falanger ”Kilbommarna” och Sillénarna”.
* En våldsam kontring från Socialdemokraterna som inte trivdes med att kopplas samman med begrepp som ”brunt” och ”nazistiskt”.
Kommentar: Men idag är det som om samma sorts yttranden varken ger upphov till någon reaktion inom V – men heller inte inom Socialdemokraterna själva. Detta är historiskt sätt obegripligt.

Min slutsats är att bristen på reaktioner, både inom V och S, på dessa utfall från Nordborg och Sköld att det finns en källa till hat mot Socialdemokraterna som inte kan förklaras varken via den lodräta klassaxeln (som V till stor del avlägsnat sig från) eller via den vågräta höger-vänsterskalan som utgör V:s verkliga hemmaplan.

Men frågan om vanliga muslimer och islamister kan inte pressas in i höger-vänsterskalan. De uteblivna reaktionerna på V:s hatiska angrepp på S, kombinerat med det makabra att V samtidigt vill styra både kommun och rike tillsammans med detta brunande S antyder att det finns en annan ”kräftkälla” till det som händer. Det är denna faktor X som jag misstänker kommer att visa sig bestå av ett nätverk av islamister och deras medlöpare. Och att dessa återfinns både i V och inom S. 

De politiskt normala vänsterpartisterna ”håller käften” trots att de anser att det som sker inom deras eget parti är orimligt. Och de politiskt normala socialdemokraterna tystas av den maktstrid som har utkämpats inom detta parti, ett parti som alltid tidigare i historien både fattat allvaret i denna typ av anklagelser och reagerat på dessa. Tyvärr verkar dagens Socialdemokrater, åtminstone i Umeå, varken fatta allvaret i anklagelserna som V utslungar mot dem eller kapabla att besvara dem.

Återigen: Även handlingsförlamningen från S antyder att det existerar en islamistisk kraft om, hjälpta av den maktkamp som utkämpats inom S, har fått ett orimligt stort inflytande även inom S. Inte endast inom V.

 

Avsnitt D

Låt oss se hur det står till på riksplanet?

Kan det vara så att denna orimliga beskrivning av Socialdemokraterna från Gudrun Nordborg och Bore Sköld – som ett parti som riskerar att föra kommunen i en riktning med ”allt brunare nyanser” och som parti ”rört sig i nazistisk riktning”utan kritik från sina egna partiorganisationer beror på att Vänsterpartiet i Umeå och i länet utgör en isolerad sekt inom ett större och sundare Vänsterparti?

Sådana groteska utfall hördes aldrig då Lars Werner, Gudrun Schyman eller Lars Ohly ledde Vänsterpartiet. Lars Ohly, enligt egen utsago en kommunist, gjorde trots detta inga utfall mot Socialdemokraterna varken för att driva kommuner i riktning mot ”allt brunare nyanser” eller anklaga S för att ha ”rört sig i nazistisk riktning”. Hade S+V+MP vunnit valet 2010 hade Lars Ohly istälet fått en ministerpost.

Så Vänsterpartiet har blivit extremt mycket mer aggressivt mot Socialdemokraterna EFTER att ”kommunisten” Lars Ohly har ersatts med icke-kommunisten Jonas Sjöstedt. Min uppfattning är att källan till denna nya aggressivitet från V mot S har sina rötter i en ”islamisering” av både V och S. Men detta blogginlägg handlar i första hand om Vänsterpartiet.

Låt oss kolla hur det står till på riksplanet inom V. Är V i Umeå och i Västerbotten en isolerad sekt inom ett i övrigt mer sansat V, när det gäller synen på S. Eller:
1) återfinns samma aggressiva beskrivningar av Socialdemokraterna även inom V nationellt,
2) för Vänsterpartiet fram samma orimligt dubbla budskap på riksplanet som de gör i Umeå – alltså V är missnöjt över att inte få regera med ett ”brunande” S?

Jag hoppar tills vidare över Miljöpartiet.

 

Avsnitt E

Vänsterpartiet i Malmö, Sara Svensson och Jonas Sjöstedt
-I Malmö har Vänsterpartiet, i ett internt brev till partistyrelsen, skrivit bland annat följande: ”Vi kan inte göra upp med en regering som har samma retorik och logik som rasisterna”.

Sara Svensson, gruppledare för Vänsterpartiet i Region Skåne, har fällt följande uttalande på Vänsterpartiets kongress: ”Vänsterpartiet riskerar att sammankopplas med en regering som tagit stora kliv högerut och som börjat använda en brun retorik i migrationsfrågan”.

Då Jonas Sjöstedt konfronterades med detta uttalande i TV-programmet ”Agenda” tog Vänsterpartiets ledare Sjöstedt inte avstånd från Sara Svenssons uttalande.

Slutsatsen måste bli att dessa stämningar av hets mot Socialdemokraterna även finns på riksplanet inom Vänsterpartiet. Liksom metoden med dubbelspel – ni är bruna och ni rör er i allt brunare riktning men styra landet med er, det vill vi, för principer har vi endast då det passar.

 

Avsnitt F

Låt oss repetera:
I Malmö skriver partiavdelningen att de”inte kan göra upp med en regering som har samma retorik och logik som rasisterna”. Och gruppledaren för Vänsterpartiet i Region Skåne blir inte motsagd av partiledare Jonas Sjöstedt i TV-programmet Agenda.
Detta trots att hon på partikongressen säger följande:”Vänsterpartiet riskerar att sammankopplas med en regering som tagit stora kliv högerut och som börjat använda en brun retorik i migrationsfrågan”.

Samtidigt är det uppenbart för alla som följer med i politiken att Vänsterpartiet, mer än något annat, vill erövra samma roll som Miljöpartiet har. De vill få sitta med i en S-ledd regering. Å ena sidan. Å andra sidan bedriver även Vänsterpartiet samma spel på riksplanet som i Umeå. Partiavdelningar som den i Malmö, och tunga politiker som Sara Svensson på en partikongress, kan driva en politik som säger Nej till att göra upp med Socialdemokraterna, påstå att de V löper en risk för att sammankopplas med regeringen som börjat använda en brun retorik i migrationsfrågan.

De frågor som jag ställer mig är:

– Då Sara Svensson talar om risken för att V sammankopplas med regeringen – vilka är det då hon är rädd för ska sammankoppla V med regeringen?
– Vilka tror Vänsterpartiet i Malmö att Stefan Löfven kommer att göra upp med istället för Vänsterpartiet?

I morgon onsdag 2 maj återkommer jag till kopplingen mellan vänsterpartisten Abdi Hanad i Umeå och Rashid Musa – den islamist som inte fick tala på Ersboda Folkets Hus.

 

Avsnitt G

Fråga: I söndags inledde jag min blogg med frågan ”spelar det någon roll på vilkets partis valsedel du ställer upp?”
I december 2017 skrev nämligen Abdi Hanad på Facebook att han kommer ställa upp på Vänsterpartiets valsedel i Umeå. Han gratuleras då av Rashid Musa. Musa skriver ”Grattis och lycka till broshan”.

Den fråga som alla mina läsare kan ställa sig själva är vad de tror att Rashid Musa hade svarat om Abdi Hanad hade skrivit att han skulle komma att ställa upp på Socialdemokraternas valsedel, eller Moderaternas eller något annat partis valsedel? Vi vet alla svaret. Svaret från Rashid Musa hade blivit ”Grattis och lycka till broshan” – oavsett på vilket partis valsedel Abdi Hanad skrivit att han skulle ställa upp på i valet (kanske med något undantag).

Denna typ av mycket starka band, som det mellan Abdi Hanad och Rashid Musa, är ett uttryck för den plattform som islamismen har skaffat sig inom Vänsterpartiet.
Denna islamistiska plattform inom V tar sig också andra uttryck. Ett uttryck är agerandet från de många medlöparna till islamismen som finns inom V.

Men först vill jag besvara den inledande frågan: Ja, det betyder något på vilket partis valsedel du ställer upp!

Undantaget är om du tillhör ett islamistiskt nätverk som söker stöd för olika krav som för Sverige närmare ett TVÅDELAT parallellsamhälle där den muslimska delen av befolkningen ska påtvingas ett styre från ett självutnämnt prästerskap som strävar efter att ersätta fria och allmänna val med sharialagstiftning för vanliga muslimer som de vill ta makten över – som i hemlandet. Då spelar det ingen roll på vilket partis valsedel du ställer upp

Men då ska du avslöjas – precis som de två nämndemän som hade infiltrerat det svenska rättssystemet genom att utnyttja Centerpartiet – för att utforma domar i Solna Tingsrätt i enlighet med shariavärderingar .

____________________________________________________________________________

Stöd en kunnig och orädd opposition, som bekämpar skrytprojekt, att återerövra personal- och medborgarmakt i Umeå – hjälp Arbetarpartiet nå 10 % i kommunvalet för att med råge klara 3-procentspärren etablissemanget satt för att bli av med oss.

2 kommentarer

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

      Hej, Jag måste tyvärr meddela att föreläsningen hölls igår. Kolla ”annonsen” får du se.

      Jag har märkt att det finns en sorts ”synvilla” som drabbar Många människor! Skriver man att ett arrangemang ska hållas den Första maj undrar många När det är. Första Maj har blivit lite som midsommarafton. Den dagen kan ju variera datummässigt. Många tänker idag på ”Första maj” ENDAST som ”arbetardagen” och INTE även som ett datum. På grund av dessa många missförstånd ska vi i fortsättningen skriva på följande sätt:

      Välkommen på 1 Maj

      Plats: Ordenshuset,
      Föreläsare: Kurdo Baksi,
      Tema: Min kam mot hedersförtryck och religiös extremism,
      Tid: 1300-1500,
      Datum: 1/5.
      Veckodag: tisdag.

      VÄLKOMMEN.

      Då borde det bli tydligare. Så du är inte ensam att ha missförstått.

      Men även om du missade DENNA aktivitet har vi redan nya inplanerade. Vi ska överlämna nästan 2600 namnunderskrifter för att uppmärksamma Hans Lindberg, och övriga i kommunens ledning, på hedersförtrycket och på det akuta behovet att Umeå kommunen agerar i den frågan.
      * Överlämningen ska den 7 maj.
      * Vi kommer även att fortsätta att driva denna fråga.
      Vill du bidra i arbetet mot hedersförtryck – hör av dig:
      a) [email protected]
      b) 090-194735
      c) 070-2937461

      Vänliga hälsningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.