Islamisten Kaplan tog sig ända in i regeringen via MP. Islamisterna tog över SSU i Skåne. Här följer fler exempel på hur islamister når högt just via MP. ”Hit men inte längre”

Den politiska fegheten i Sverige finns, kan förklaras och förstås.
Men måste bekämpas. Detta är vad jag och folk från vissa andra politiska läger gör.

__________________________________

Förord.
JUST NU visar det sig tydligare än på länge att vi måste sätta ned foten och säga ”HIT MEN INTE LÄNGRE. En tolkning av islam som skulle kasta tillbaka Sverige hundratals år måste bekämpas. Jag talat naturligtvis om islamisterna i och runt Muslimska brödraskapet och Salafist-rörelsen, med sympatisörer och medlöpare. Till och med politiskt blinda och döva måste ha uppmärksammat det som har hänt och händer just nu. Jag tänker bland annat på det som händer just nu här i Umeå och inom  Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) i Skåne. Jag tänker på det som hände i Solna där två kvinnor som var islamister hade infiltrerat Tingsrätten via Centern och underlät att döma en man som misshandlat sin fru. De båda C-märkta kvinnor som frikände hustrumisshandlaren använde shariaargument.

Händelser som dessa – som upprepar sig om och om igen  – utgör delar av bakgrunden till varför jag har formulerat min devis här ovan på det sätt som jag gjort. Devisen lyder: ”Den politiska fegheten i Sverige finns, kan förklaras och förstås. Men måste bekämpas. Detta är vad jag och folk från vissa andra politiska läger gör”.

Det är just för att bekämpa den politiska fegheten, och islamisternas tolkning av islam, som jag har varit med om att ta initiativ till en rad är artiklar, föreläsningar och andra aktiviteter. Ett för mig mycket viktigt initiativ är min ännu inte avslutade bloggserie om rötterna till den svenska politiska fegheten. Jag ska fortsätta med den serien senare under den kommande veckan.

                                                                         

                                                                                                             A. Religionskritik
Jag kände mig alltså tvingad att göra uppehåll med bloggtexterna om rötterna till den svenska politiska fegheten. Tyvärr just nu när jag hade arbetat mig fram till vad jag anser vara själva kärnan till denna politiska feghet. Men det gick inte att hoppa över det som händer just nu i Sverige, Solna och nu Umeå och Skåne. Det som jag och mina allierade, inom och utom Arbetarpartiet, anser är att vi måste bekämpa de värderingar som islamisterna står för.

Detta innebär religionskritik. Ni som förstår behovet av att angripa islamisterna för den politiska agenda deras tolkning av islam innebär förstår också detta:
a) religionskritik har inte något med rasism eller islamofobi att göra,
b) du som vill bidra i den strid som vi, och våra allierade, utkämpar mot islamisternas åsikter måste kontakta oss – och inte fortsätta att sitta hemma och oroa dig. VI BEHÖVER DIN HJÄLP. Och vi behöver din hjälp NU!

 

                                                                                                       B. HIT MEN INTE LÄNGRE.

Men för att du ska kunna bidra i denna strid på ett sätt som hjälper oss måste förstå våra värderingar:

a. Vanliga muslimer tillhör bland de första som blir förtryckta av islamisterna (och värst). Detta gäller speciellt för kvinnor och barn. Men också för homosexuella. Homosexuella tillhör de första offren när det gäller islamisternas förtryck i Sverige och i andra länder. Men vi framhåller även månggifte och barnäktenskap som extremt svårartade uttryck för islamisternas förtryck.
b. Vi ser vanliga muslimer
som en av våra viktigaste grupper av allierade – de både vill bidra i denna kamp och har ofta själva fått lida under islamisternas förtryck.

Förstår du dessa grundläggande värderingar kommer vi att kunna samarbeta bra. Annars inte.

Då man sammanställer de exempel från olika delar av Sverige som jag ska redovisa här nedan, och sedan lägger samman dessa exempel med det som har hänt (och händer) i Solna, i Skåne och Umeå, anser jag att det är dags att säga: HIT MEN INTE LÄNGRE.

 

                                                   C. Dags att kräva av islamisterna att de bildar egna partier istället för att infiltrera andra
Det är dags att pressa islamisterna i Muslimska brödraskapet och i Salafist-rörelsen – med de nätverk av sympatisörer och medlöpare som existerar runt omkring dessa – att bilda egna partier som de naturligtvis redan gjort i Turkiet och i Egypten.

Men islamisterna har även bildat egna partier i exempelvis Tyskland, Frankrike och Nederländerna !

Det vore alldeles utmärkt. Islamisterna får chansen att föra fram hur de vill omorganisera samhället vad gäller exempelvis månggifte och barnäktenskap i tidningar och TV, via egna valmanifest och partiprogram. Islamisterna tvingas stå till svars för sin strävan efter att införa månggifte och barnäktenskap. Islamisterna får även chansen att motivera varför de förkastar allmänna val till till den lagstiftande riksdagen och istället strävar efter sharia (föreställningen om en gudomlig lagstiftning) som bygger på 350 verser ur Koranen, berättelser om Profeten Muhammeds uttalanden och handlingar (Sunna) tolkade till nutid av ett prästerskap.

Detta skulle leda till hundratusentals debatter om varför islamisterna vill kasta Sverige hundratals år bakåt i tiden.

Men så länge politikerna i riksdagen låter islamisterna ”bädda in sig” i främst MP men även S och V får islamisterna en rad advokater – feghetens apostlar – som på grund av ett extremt opportunistiskt röstfiske försvarar ”sina” islamister. Skälet är att bland dessa islamister finns religiösa ledare som kan påverka vanliga muslimer (och islamister) att rösta på främst dessa tre partier – inte minst via fredagsbönen.
Alltså: Muslimska brödraskapet och Salafiströrelsen borde (tillsammans med sina sympatisörer och medlöpare) pressas att bilda egna partier. Och därmed också via valmanifest, partiprogram och ”livedebatter” få tillfälle att redovisa sina politiska ambitioner. Vi kan även sägas att de skulle PRESSAS att redovisa sina politiska ambitioner:
                                                                  

 

                                                D. Här följer fler exempel på islamister som lyckats ta sig väldigt högt upp i politiken – via just MP.
Vissa känner du, käre läsare, igen. Andra är kanske nya bekantskaper. Men memorera dem alla. Du kommer att få användning för dem i dina diskussioner med de politiska fega-  i Umeå och Sverige.
Kom ihåg – det vi gör handlar om religionskritik. Vanliga muslimer är våra vänner, i kampen mot islamisterna i Muslimska brödraskapet och Salafist-rörelsen, eftersom de vanliga muslimerna blir också förtryckta av islamisterna.

                                                                                           

                                                                                                   E. Läs och lägg dessa demokratins fiender på minnet.
- Mehmet Kaplan tog sig t o m in i regeringen innan hans samröre med islamiströrelsen Milli Görus och turkiska fascister i de Grå Vargarna tvingade honom att avgå. Han hade redan 2014 väckt stor ilska då han jämfört ungdomar som ansluter sig till terroristerna i Islamska Staten, med de svenskar som försvarade Finland under Vinterkriget, då Stalins Sovjet angrep Finland år 1939 år!

- Yasri Khan var på väg in i MP:s partistyrelse. I en debatt 2016 tog Khan inte avstånd från Saudiarabiens avrättningar av ateister. Samma år vägrade Khan att skaka hand med TV4:s kvinnliga reporter.

- Derya Uzel Senir var ersättare i Stockholms fullmäktige och ledamot i en nämnd då det avslöjades att hon inför valet 2014 lovat turkiska ungdomsförbundet att MP skulle arbeta för att regeringen inte skulle erkänna folkmorden på över en miljon assyrier och armenier 1915. Hon har även kopplingar till Erdogans parti AKP.

- Mohamed Temsamani deltog så sent som i april på ett möte med kultur- och fritidsnämnden i Solna som ersättare. Han är vice ordförande för den stora Stockholmsmoskén – som har starka kopplingar till Muslimska Brödraskapet. Temsamani har även gjort praktik hos Brödraskapets ”Frihets- och Rättviseparti” i Egypten.

- Ali Khalil satt i kommunstyrelsen för MP i Botkyrka då han inför årets val försökte köpa ett bygglov till en ny moské genom att lova (M) 3 000 röster via ”sin” församling! Khalil har även gillat inlägg av Yusuf Al-Qaradawi – en av Muslimska Brödraskapets högsta andliga ledare som bl a sagt att Hitler utgjorde guds straff mot judarna.

                                                                

              F. Till sist: lite bonusläsning om uppgörelsen mellan Socialdemokraterna och Muslimska brödraskapet. 

http://helenaedlund.se/socialdemokraternas-islamistiska-draksadd/

Artikeln heter ”Socialdemokraternas islamistiska draksådd” och är skriven av Helena Edlund.

 

______________________________

Du som vill läsa alla de sju blogginläggen om den svenska politiska fegheten, efter varandra – utan andra
blogginlägg insprängda emellan, kan
göra det.
Gå bara in på www.arbetartidningen.se
Eller så klickar du här.

19 kommentarer

 1. Åsa Sundh

  Det är dags för svenska politiker att sätta ner foten och att inte rygga tillbaka så fort det handlar om religion, särskilt islam. Att kalla alla som sätter ner foten mot allt ”religionsanknutet” som nu sker i Sverige för rasister, islamofober etc är bara vänsterns sätt att få tyst på oss. När man inte tystnar utan tar debatten tystnar de ganska snart för de har inga argument utan bara rasistkort att komma med. Så fort det handlar om islam i synnerhet fegar våra politiker ur. Varför? Jo, för att deras partier behöver den valboskap som identitetspolitiken innebär. Konsekvensen är att detta kommer att leda till stora problem inom de politiker som kör denna linje. Men långsiktigt och hållbart är inte makthungriga politikers strategi.

 2. Bergis

  Islamisterna och salafisterna ska inte bilda egna partier. De ska skyndsamt åka hem till sina egna länder. jag förstår inte vad de har i Sverige att göra.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Jag tror inte på att det går att rätta till den politik som har förts hittills. Det jag tror på är att strida PÅ RIKTIK för en bättre politik baserad på en bättre regering.

 3. MB

  Man blir nästan mörkrädd över vad som är på gång. Vilket svek från våra folkvalda som inte inser detta. Har alltid röstat rosa, dvs. Socialdemokraterna, men nu är måttet rågat. Dags att sätta stopp nu för att rädda demokratin.

 4. Ugglan

  Hej Jan, vill verkligen ge dig och Arbetarpartiet en stor eloge som vågar ta upp denna fråga och står fast trots de osmakliga krumbuktandet från mps ledning i Umeå.

  När du står fast med konkreta redogörelse om vad mps toppkandidat sagt och skrivit, mp och andra partiers moderna historia av infiltration av islamister och vad du menar samt inte menar med islamister.

  Det skall jämföras med mps osmakliga och de senaste dagarna förjävliga krumbukter för att slippa ta ansvar och diskutera den verkliga frågan. Vad är mp för ett parti som inte klarar av att hålla icke-demokratiska krafter utanför sina politiska förtroendeposter?

  Mp har försökt förvandla din sakliga kritik till olika personliga frågor.
  - huruvida deras toppkandidat är en trevlig person eller inte.
  - hur deras toppkandidats liv i allmänhet ser ut
  - andra personers beteende och fördomar mot muslimer
  - kasta in en polisanmälan för att försöka avleda diskussionen
  - kasta ur sig en uppsjö av grova och icke underbyggda anklagelser mot dig Jan, eller förlåt mp verkar ha din avatar på denna blogg som belägg för sina resonemang

  MEN DET VIDRIGA att mps ledning i Umeå menar att eftersom du och din familj har personligen har drabbats av terrorism, så skall hela Arbetarpartiets sakliga kritik mot Islamister avfärdas. Och du Jan skall beläggas med munkavel och inte få uttala dig i frågor rörande demokrati. FY FAN VILKET ÖVERTRAMP.

  Gäller det alla som varit utsatta enligt mp kan jag inte låta bli att undra? Enligt mps logik så skulle en kvinna som utsatts för våldtäkt inte få uttala sig om sexuellt våld, för hon skulle ju bara tala i egen sak.

  Däremot så har inte mps ledning lyckats få sin toppkandidat att förklara om hon ändrat sig sedan före valet, att hon numera tycker att Svensk lag gäller när den är i konflikt med Sharia ELLER om mps toppkandidat bara är så ryggradslös att hen inte vågar stå upp för detta i ett rum där hen riskerar att få delar av publiken mot sig.

  Så åter en stor eloge för att du håller fast vid frågan, trots mps obeskrivliga påhopp och övertramp.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   OFÖRLÅTLIGT.
   Tack för att du berörde det som jag själv ALDRIG kan, och kommer, att förlåta. Jag har varnat kvinnan jag är gift med i över två år för att det, förr eller senare, kommer någon person som är så låg att han eller hon kommer att FÖRSÖKA använda mordet på min frus dotters som ett slagträ mot mig. Detta är det vidrigaste jag varit med om i hela mitt liv – inte endast i mitt politiska liv. Jag vill säga detta: det han skrev var oförlåtligt.

 5. Ville-Valle

  … du går från klarhet till klarhet Jan Hägglund. När man läser dina blogginlägg förstår man mer och mer att man levt i en värld där man inte har förstått hur verkligheten har förändrats år för år. Och stort tack även för ”bonusläsningen” du bjuder på. Jag hoppas att fler tar sig tid och läser detta mycket välskrivna och avslöjande artikel om vår tids kanske största samhällsfara:
  http://helenaedlund.se/socialdemokraternas-islamistiska-draksadd/

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Det är väldigt uppmuntrande att du tog dig tid att läsa bonusmaterialet av Helena Edlund. Det gör att du kan förklara visare hur Socialdemokraterna i Malmö, via SSU i Skåne, nu verkligen för betala för sin draksådd. EXAKT som Helena Edlund skriver.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Bra att du förklarar för folk vilka förmåner som man kan bevilja sig själv. S idag står för mycket. Men de står inte för demokrati och rättvisa. Eller för trygghet för våra äldre. Tack för att du vidgade debatten.

 6. Ville-Valle

  … surfade runt lite på nätet och fann massor av artiklar om Saudiarabien och den jämlikhet som miljöpartisten Mariam Salem lyfter fram med det här citatet: ”Vi människor aldrig är så jämlika som när vi står i bön inför Gud och vi kan aldrig uppleva en mer konkret handling av jämlikhet än när vi befinner oss i Mecka under vallfärden”

  Vad menar hon för jag får inte det att gå ihop med dom artiklar som beskriver vardagen i Saudiarabien. Läs och begrunda, är det verkligen den ”jämlikhet” vi ska ha i Sverige…?

  https://unt.se/nyheter/omvarld/forolampade-muhammed-frias-fran-dodsstraff-5122672.aspx
  https://www.metro.se/artikel/otrogen-kvinna-ska-stenas-till-döds-hennes-älskare-får-100-piskrapp-xr
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kvinnlig-aktivist-kan-avrattas-i-saudiarabien
  https://www.reseguiden.se/diskussioner/res-inte-till-saudiarabien-landet-som-ar-varldsledande-i-fortryck-9115

 7. jonas

  Jag skall ta ett exempel, Thailand. Buddismen som religion kastar inga bomber, men om man ser till södra Thailand ner mot Malaysia där Islam huserar så förekommer det jämt och ständigt bomber, skjutningar mot polisen, ja regelrätta strider. Islam som enbart tro är upp till var och en att tro på, men det finns ett annat syfte med Islam och målet är en Islamisk stat, alltså den politiska Islamismen. Dessa nästlar in sig i den troende islamen och har nu mer eller mindre tagit över den ledande rollen. Målet är ju att skapa en islamisk stat med sharialagar. Dumma svenskar fattar inte detta utan sover vidare. I det lugna sverige kan ju inget sådant hända tror man. Därför tar jag avstånd från islamismen men även från Islam.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Jag förstår vad du menar. Men vi har fortfarande tid på oss i Sverige. Men själv tror jag att vi i Sverige har stora möjlighet att vinna en majoriteten (i sämsta fall en stor minoritet) av muslimerna till den sida som försvarar en sekulär stat och ett demokratiskt samhälle. Vi får inte driva vanliga muslimer i händerna på islamisterna. Problemet är att samhället inte har någon politik för att splittra vanliga muslimer bort från islamisterna. Detta beror på att samhällets företrädare, ledarna för riksdagspartierna, inte uppfattar att det existerar någon problem. De förstår inte heller att även IS kan hämta sina rötter i islam. Islam är en religion som inte har accepterat att lagstiftning och världslig maktutövning ska utövas av en riksdag utsedd via fria val. Brytningen med sharia och präststyre måste idag ske individuellt. Och de flesta som kommer till Sverige tvingas bryta individuellt. Det finns ingen islam light. Går du i moskén är det sharia som gäller. Därför måste vi stötta de som, på individuell basis, bryter med sharialagar och präststyre. Enligt mening.

 8. Britta

  Jättebra skrivet!
  S och V är utsatta för manipulatörer just för att det är två partier som kämpar för rättvisa, jämlikhet och demokrati, Partier som är lyssnande, igenkännande och besitter en hel del makt är en manipulatörs dröm. MP är ett relativt nytt parti som fortfarande kämpar med sin struktur och ett sådant parti är ännu lättare att manipulera. KD som ett starkt konservativt parti är ganska befriande från manipulatörer är en kvalificerad gissning. Politik är det makt och styrmedel som finns och självklart vill underground verksamheter/extremister ta genvägar. Stå på dig Jan! för du har rätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>