VARNING! Skjutning på Ålidhem 12.10 idag tisdag 4 december

Ny skjutning på Ålidhem.

Idag tisdag 4 december klockan 12.10 ägde en ny skjutning rum här på Ålidhem. Skotten kom från två män och var riktade mot en BMW som stod på parkeringen mellan Fysikgränd och Laboratorvägen. Fönstret på bilens förarplats är borta. Enligt ett vittne fanns det ett kulhål i bilfönstret.

Den ena mannen var klädd i en svart jacka, den andre i en kamouflagejacka. De båda männen försvann springande från platsen. Polisen är underrättad. Detta är vad jag vet i nuläget.

Eftersom jag inte vet om de två männen är gripna kan det vara klokt att hålla uppsikt då man rör sig på Ålidhem.

 

skjutning-1 skjutning-2

 

12 kommentarer

 1. Gunnar F.

  Grip,lagför,utvisa.
  Stoppa invandringen repatriera dom flesta migranter sök och grip papperslösa utvisa!!!
  Sverige är i fritt fall och vi har ingen som kan stoppa det nu (eventuellt SD i framtiden).
  Har vi tur kan vi rädda Sverige om vi börjar nu , 82%:are vakna det är bråttom, VAKNA NU!!!!
  /GF.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Ingen av oss får agera jury, domare och bödel. Såvitt jag vet kan de båda män från vilka skotten kom lika gärna ha varit infödda umebor som jag. Och du måste vänta med att dra politiska slutsatser innan vi vet vilka det var som sköt. Du skulle inte heller vilja bli utpekad för att vara nazist och våldsverkare bara för att du röstar på SD (om du röstar på SD). Om de två männen är svenska medborgare kan myndigheterna inte utvisa någon. Men de som skjuter skarpt i ett bostadsområde måste bestraffas – om detta råder absolut inget tvivel.

   • En ålidhemmare

    Hej Jan, du säger att detta måste bestraffas. Det är vi alla överens om. Kan du komma med förslag hur du tycker det ska gå till? För jag är tveksam iaf om man kollar hur det ser ut i resten av Sverige… Som exempelvis, hur blev det med skjutningen i Marihäll? Och hur mycket bevis behövs nu då när en BIL blir skjuten? Kommer stackars polis i Umeå att klara av dessa Hovrättens krav? Eller kanske de istället prioriterar liknande vargprojekt som i västmanland… eller det kanske inte får plats i budgeten? För vi har ju väldigt viktiga prioriteringar såsom kulturhuvudstaden – 14, väven, nya vasaplan, rondellbyggen eller kanske bara sätta upp några fler fru gångare?

    Stackars Gunnar också, jag förstår hans frustration. Men han har också tyvärr fel, detta har inget göra med invandrare, ffa ej flyktingsinvandrare. Detta är en socioekonomisk problem och utanförskap som politiken i Umeå skapat och nu blundar för.

    Ärligt talat Jan: Är du förvånad? Du som har ditt kontor där ser ju att det Idag sker i princip öppen drogförsäljning på Ålidhem idag, dessa är ungdomar allihop. Självklart. De vill också ha pengar. ALLT kostar nuförtiden. Deras jämngamla klasskamrater i Teg och Söderslätt har snart tagit körkort och tänker vilken bil de ska önska sig i julklapp medan de själva inte har råd att köpa busskort. Är det rättvist att de ska vara isolerade till Ålidhem medan det är en självklarhet för deras överklass kompisar att ta pappas bil för o köpa korv på biltema innan det är dags att handla 5000kronors jacka inför vintern.

    De dags börja tänka på hur vi ska förebygga detta och stoppa utvecklingen istället ffa kring centrum området. För annars så snart vägrar polisen, ambulans, brandkår, osv gå in i Ålidhem och då lovar jag att vi har problem mycket större än en bil som blir skjuten.

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

     Nej jag är inte förvånad. Och jag ser precis som du säger vad som händer då jag går till centrum och handlar. När det gäller brott och straff så har jag inga bra svar. Men för mig handlar det i slutänden om att vinna slaget om opinionen. Idag har vi drogliberaler överallt. Centerns ungdomsförbund Cuf vill sälja cannabis över disk. Liberalernas ungdomsförbund Luf vill, förutom attg sölja cannabis över disk, avkriminalisera ALL knark för eget bruk. Nu talat vi om kokain, amfetamin, morfin och heroin. Detta är rena drömmen för en langare som endast tar med sig tillräckligt mycket för en affär åt gången. Jag tror att vi måste organisera oss och vinna slaget om den uppväxande ungdomen. Vinner vi inte morgondagens ungdomar, bort från dagens drogliberalism, mot en mer restriktiv syn påp knark då ligger vi verkligt illa till.

 2. Gunnar F.

  Nu har jag ju aldrig skrivit att gemene man ska agera jury,domare el. bödel.
  Mitt inlägg är mera att se som generellt inlägg över dom vi vet skjuter, mördar el.våldtar som kommit som invandrare(,många under falska förespeglingar).
  Man kan då utvisa ‘svenska invandrare’ om det föreligger synnerliga skäl ( mutat ,ljugit m.m.)- men det är ytterst ovanligt att domstolarna utnyttjar det och dömer till utvisning vilket jag tycker är märkligt.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Det är det jag menar. Vi ska inte dra några slutsatser baserade på spekulationer utan överlämna detta till polis och åklagare. Vi måste vänta på att få veta vilka våldsverkarna var och i vad deras brott består. Den slutsats som jag drar, nu, är att detta var ett budskap till ägaren av BMW:n. Bilens ägare satt inte i den. Jag kan inte uttala mig om just det här fallet, men tyvärr mördades en kille här på Ålidhem i april i år, på grund en knarkaffär. Och under första halvan av november i år blev en kille skjuten i benet också här på Ålidhem. Så klimatet hårdnar, om detta råder det ingen tveksamhet.

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

     Jag vet att ALLA som VÅGAR se dessa problem håller med om att det hårdnar. Det är bara de som inte VILL, eller som tror att man blir RASIST om man erkänner att det faktiskt både dör och skadeskjuts människor här på Ålidhem, som säger sig inte hålla med. Jag vet att både Hans L, Anders Å och andra som brukar ”åka ihop med” om skrytprojekt och om kommunens ekonomi håller med i detta fall: det hårdnar! Men vi saknar en diskussion bland partierna i Umeå kommunfullmäktige om hur knarket ska bekämpas – samtidigt som vi ska stötta missbrukaren att sluta missbruka. Vissa ”förfasar” sig men vill lämna ämnet så fort som möjligt med orden ”fler poliser”. Jag vet att det inte är så enkelt. Men de vet att det hårdnar. Det som jag skulle önska är att frågan stod lika högt på dagordningen hos andra gruppledare som den gör hos mig.

  • Bergis

   Det stora problemet är att vi har tagit in för många från Afrika trots att vi inte har ”enkla jobb” åt dem. För att överleva och få in pengar börjar många att sälja droger. När det blir för många langare i ett område så uppstår skjutningar. Precis som i storstäderna.

   • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

    Jag vill inte peka på folk just från Afrika. Men jag håller med dig att flyktinginvandringen under åren 2012-2015 var väldigt ansvarslös. Och sviterna efter denna kommer vi att få känna av under mycket en lång tid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>