Hur kan S tillåta dessa åsikter och handlingar inom sina led – del två om den f.d. SSU-ombudsmannen i Umeå som kom hit från Skåne t o r.

Den politiska fegheten i Sverige finns, kan förklaras och förstås.
Men måste bekämpas. Detta är vad jag och folk från vissa andra politiska läger gör.

Varken SD eller S – det som behövs är ett riktigt arbetarparti

 ____________________________________

 Tillåter S vad som helst inom sina led?

Del två om Khaled El-Khalayli – den f.d. SSU ombudsmannen i Umeå och länet som från Skåne. Hit – and run.

Denna gång handlar det om hans uppmaningar till ungdomar med muslimsk tro att bryta mot den svenska Äktenskapsbalken,
om honom som förespråkare för en parallell lagstiftning vad gäller äktenskapet för muslimer i Sverige samt om hur han förfalskade innebörden av hur ett äktenskap ingås och avslutas enligt islam.

Detta är, som tidigare sagts, inga små övertramp. Trots detta är El-Khalayli idag ordinarie ledamot Helsingborgs kommunfullmäktige för Socialdemokraterna. Han är dessutom vice ordförande i Idrotts- och Fritidsnämnden i Helsingborg. Den fråga som måste ställas är ”Hur kan Socialdemokraterna tillåta dessa åsikter inom sina led”?

Har du inte läst den första delen om Khaled El-Khalayli så gå då tillbaka och läst detta i mitt föregående blogginlägg – efter att du läst detta inlägg.

El-Khalayli anser alltså att muslimer kan gifta sig genom att kringgå Äktenskapsbalken
Som vi har sett inom SSU i Skåne hindrar inte ett skandalöst beteende folk från att göra politisk karriär inom S. Detsamma gäller alltså Khaled El-Khalayli. Trots hans agerande i Umeå är han idag ledamot i Helsingborgs kommunfullmäktige och vice ordförande i Idrotts- och Fritidsnämnden. Och han fortsätter att köra slalom mellan sanningens portar. Låt oss ta ett mycket allvarligt exempel.

År 2014 gjorde Helsingborgs Dagblad en intervju med El-Khalayli angående synen på äktenskap (källa). I intervjun säger El-Khalayli bland annat följande i HD, som en kommentar till en fråga om ungdomar och sex före äktenskapet (något som El-Khalayli är emot): ”jag uppmanar mina släktingar, om de har en dotter som är sexton, sjutton år som vill gifta sig och hon har hittat en kille som hon tycker är rätt – låt dem gifta sig”.

Kommentar: Den svenska Äktenskapsbalken är väldigt tydlig när det gäller vid vilken ålder det är tillåtet att gifta sig. I 2 kapitlet 1 paragrafen står följande: ”Den som är under 18 år får inte ingå äktenskap”. Det finns visserligen möjlighet att ansöka om undantag från 18-årsgränsen. Men då måste man alltså ansöka om undantag!

Ett annat citat från samma intervju med El-Khalayli i HD lyder: ”Men då återkommer vi till vad ett äktenskap är hos oss muslimer. Det är inga papper som lämnas in till Skatteverket utan ett beslut från en kille och en tjej, att de är villiga att vara tillsammans, att de säger det inför ett vittne och att det offentliggörs att de är tillsammans. En skilsmässa är att de här två inte vill ha varandra längre. Äktenskapet hos muslimer är jätteenkelt: man gifter sig med två ord och skiljer sig med ett.”

Kommentar: Här bryter El-Khalayli mot alla tänkbara regler. För det första: I Sverige finns det EN lag. I denna lag ingår Äktenskapsbalken, i vilken äktenskap regleras. Men det El-Khalayli säger är att muslimer kan utgå från helt andra lagar där ”man gifter sig med två ord och skiljer sig med ett”. Det är bara blinda, dumma och döva människor som kan undvika att se den tydliga strävan efter en parallell, muslimsk, lagstiftning som nämnde El-Khalayli uttrycker!

För det andra, och detta borde uppröra Sveriges alla muslimer, förfalskar El-Khalayli innebörden i äktenskapet enligt islam! Enligt islam är nämligen äktenskapet ett bindande juridiskt kontrakt mellan en man och en kvinna som innebär en rad förpliktelser för båda parter. Bland annat förväntas maken försörja sin fru (eller sina fruar) och sina barn. Skilsmässa inom islam är inte på långt när så enkelt som att säga ett ord – i alla fall inte för kvinnor. Enligt islam måste en kvinna ansöka om skilsmässa via en muslimsk rättslärd – och oftast krävs dessutom makens samtycke. Och detta samtycke är ingen självklarhet, vilket givetvis begränsar kvinnans rätt att skilja sig. Återigen: El-Khalaylis påstående i HD om att ”Äktenskapet hos muslimer är jätteenkelt: man gifter sig med två ord och skiljer sig med ett”  innebär att han förfalskar innebörden av hur äktenskapet ingås och avslutas enligt islam. Detta är inget litet övertramp – sett med religiösa ögon.

Det El-Khalayli gör är alltså följande:
1) Han uppmanar ungdomar med muslimsk tro att bryta mot den svenska Äktenskapsbalken,
2) Han förespråkar en parallell lagstiftning vad gäller äktenskapet för muslimer i Sverige,
3) Han förfalskar innebörden av hur ett äktenskap ingås och avslutas enligt islam.

Detta är, som sagt, inga små övertramp. Men trots detta är El-Khalayli ordinarie ledamot i Helsingborgs kommunfullmäktige för Socialdemokraterna. Han är dessutom vice ordförande i Idrotts- och Fritidsnämnden i Helsingborg.

Tillåter S vad som helst inom sina led?
Precis som när det gäller Sedat Arif och Mubarik Abdulrahman, som hyllat Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, har Khaled El-Khalayli kunnat fortsätta sin politiska karriär inom socialdemokratin i Skåne. Detta trots vad han ”uträttade” som ombudsman för SSU i Västerbotten och Umeå, och trots hans rent hårresande förakt för sanningen när det gäller hur äktenskap ingås och avslutas – enligt snart sagt alla regler. Tillåter S vad som helst inom sina led?

Det finns socialdemokrater som tror att de kommer undan med denna typ av medlemmar som dessutom gör karriär inom partiet. Detta är ofta samma personer som är fövånande över att partiets röstsiffror halverats sedan 1994 och att SD idag är lika stora som S – även bland LO-medlemmar. Detta beror inte på att Sveriges arbetare har blivit rasister. Skälet till att Socialdemokraterna gått så mycket tillbaka beror på en så enkel sak som att ARBETARE INTE ÄR DUMMA.

 Tillåter Socialdemokraterna vad som helst inom sina led?

Varken SD eller S – det som behövs är ett riktigt arbetarparti

 

6 kommentarer

  1. Jonsson

    (S) kommer inte att svara på varför de tillåter dylika åsikter inom partiet.
    Ledarsidorna.se skrev den 7/10, 2019, att (S) lagt en motion om statlig imamutbildning. Detta kan få till följd att islam upphöjs till statsreligion.

    Mahmoud Abbas (Fatah/PLO), skickade upp en testballong för några år sedan: den var fylld med förintelseförnekelse.
    Abbas verkar redan 1984 skrivit en propagandabok(?): på temat nazism/Israel.

    Palme höll ett tal hos TCO, där han anklagade Israel – som bildats genom FN – att genom sin arrogans bidra till FN:s sönderfall.
    ”Israel borde ha lärt av sitt folks historia att man inte kan utrota ett helt folk”, m.m. (GP 2/7 1982).
    Inte ett ord från Palme – på den kongressen – om PLO:s ansvar.
    Allting går framåt?

  2. Frank Pettersson

    Helt otroligt! Jag påstår: att säga de sakerna som den här islamisten säger skulle inte tolereras oemotsagt på min arbetsplats, NUS, och inte heller på Volvo. Att det inte bara tolereras utan t o m ger en väg till politikens köttgrytor är ju skandalöst!

  3. Svensk Muslim

    Islam Svider dig ? Det kliar i dig när du ser en framgångsrik muslim, En muslim som har högposition ?

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

      Svar till Svensk Muslim – 9 jan 2020
      Nej. Jag gläds varje gång en muslim som sätter Sveriges grundlagar högre än sharia når framgång. Nalin Pekgul tillhör de jag beundrar. Hon var den första muslimen som valdes in i Sveriges riksdag. Gillar du också henne?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.