Jenny Söderholm, Umeå

EN FLINTSKALLIG GUBBE SOM ÄR ETT HUVUD KORTARE ÄN JAG!

Av , , Bli först att kommentera 0

Ja mina trogna läsare, nu var det ett tag sedan jag bloggade, jag ska skärpa mig och börja skriva mer.

Nu till rubriken. Jag har upptäckt något väldig intressant, eller upptäkt är väl fel ord. Jag menar mer liksom uppmärksammat en sak. Det nalkas ju för jul och jag har varit flitig när det gäller att handla in julklapparna i god tid och slippa denna förbaskade jul stressen. Igår var jag på en leksaksbutik i Umeå, och det var då jag upptäckt fyndet, den flintskallige mannen som var ett helt huvud kortare än jag. Jag är ju lång så inget ont om flintskalliga korta gubbar, men det vart så påtagligt, jag stod honom så nära så det gick inte att undgå att gubbens huvud blänkte som en sjö i månskenet. Det var då Jenny Söderholms (jag) hjärna började snurra och fnittra för sig själv. Jag hade sån lust att pussa flinten detn liksom skrek ut här är jag, som en jädra reflex. Jag undrar om en sak och nu tar jag hjälp av er trogna läsare.

-Varför blänker skallen på flintskalliga så himmla mycket, men inte tex i ansiktet som också är ett ställe där vi inte har hår?. Kommenter fritt, jag är idelöra och höra er teori.

Det finns säkert en logisk förklaring till varför huvudet på flintisar blänker, min egen teori är helt enkelt att dom polerar flinten för att det är en fix ide. Eller är det så att  80% av värmen går ut genom huvudet och det är därför det blänker så förbaskat. Det blir helt enkelt överhettat på flinten.

Inget ont om flintisar jag tycker ni är skit coola. Rock on……..

Bli först att kommentera

”SVINKOPPOR OCH ANNAT SKIT!

Av , , Bli först att kommentera 0

Åh jag blir knäpp. Hela vår familj har drabbats av det ena och det andra. Svinkoppor härjar här i Tavelsjö. Smittsamma sursår som sprider sig och inget salva i världen verkar hjälpa, endast pencillin.

Min dotter fick svinkoppor först, det tog ca 1,5 vecka innan vi fått bukt med dom äckliga sakerna. Dom verkar svida och är inte så roliga att se på. Zanna fick dom i ansiktet och på fingrarna samt på foten där hon även fick en jätte blåsa på lilltån, jätte äckligt. Efter 2 besök hos läkaren och 10 dagars pencillin så är hon på dagis idag. Ja.

Men så fick lilla Leo svinkoppor för ca 4 dagar sedan. Leo lämnar som ett spår efter sig. Jag menar man ser vars han petar sig på dagarna. Han har fått svinkoppor på rumpan, aj samt att han fått en inne i näsan. den svinkoppan är inte att leka med, stor och varig usch. Han har jätte ont och vaknade i natt och stor grät och blödde jätte mycket näsblod ur näsan, åh vad det är synd om mina barn.

David min äldste son har troligtvis springmask så han har vi behandlad honom mot det, kan det aldrig ta slut. Snart kommer väl svin influensan hit samt vinterkräksjukan, ja, jag kan bara säga till er trognad läsare.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR……….

Bli först att kommentera

NÄR ”HELVETET ”SLÅR TILL !

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag känner vad f#n är det som händer?. Det började som sagt med att Leo min minsting fick lunginflamation (som jag skrev om i tidigare blogg). Nu är han kry och frisk och allt är bra på den fronten. Jaha faran var inte över.

Nu var det Zannas tur att åka på fansskap. det började med att hon fick ett sår som såg ut som en blåsa på fingret, jaha en liten blåsa är väl inte så farligt tänker ni. Men ha, det har utvecklas sig till svinkoppor.

Zanna har fått sursår som är röda prickar som bara blir större och äckligare och smittar som f#n. Jag var in till vårdcentralen och fick en salva som man skulle smörja på dom där äckliga smittsamma sakerna. Men det har inte hjälpt ett skit, så nu 6 dagar senare ett återbesök till,  till vårdcentralen så har hon fått tabletter som hon ska äta.

6 stycken varje dag nu får man väl ändå hoppas att det ordnar sig. En till historia kommer inom kort………….

 

 

Bli först att kommentera

NÄR SMÄRTAN TAR ÖVER

Av , , Bli först att kommentera 0

Snacka om att det har varit en oturs vecka för familjen Edlund från Tavelsjö. Det började med att jag i tisdag på morgonen fick jätte ont i magen och feber, jag tänkte att det inte var så farligt så jag höll ut hela arbetsdagen. Väl hemma från jobbet eskalerade smärtan och på onsdags morgonen var det in till sjukhuset för mig. Där fick jag efter  en del undersökningar och blodprovs tagningar diagnosen urin katarr, japp det lät ju trevligt. Jag äter antibiotika just nu.

Nog om detta. I lördags bestämde jag mig för att ta med mig barnen upp till Lycksele för en tur till svärmor och min svägerska. När vi kom dit så beställde vi pizza och tog med oss maten till svärmor och skulle just börja äta. Då från ingenstans vart Leo min minsta son tvär sjuk, det var som i ett handslag. Han började grina vart varm och fick jätte ont i magen. Hem på en gång, varav Leo grinade hela vägen hem i ca 1,5 timme.

Väl hemma kurerade jag honom med alvedon m.m. Smärtan och febern som låg på 39,6 grader gick inte över. Efter rådfrågning med sjukvårdsrådgivningen så vart det in på akuten. Där gick det undan och vi hade tur att vi fick komma in dit så snabbt. Leo fick diagnosen lunginflamation……..ååhåhåhåhåhhå när smärtan tar över blir det inte roligt…..

Bli först att kommentera

SMÅBARNS FÖRÄLDRARS DILEMMA

Av , , Bli först att kommentera 0

Känner ni småbarns föräldrar samma sak som jag, att tiden inte räcker till och då menar jag på vardagarna. jag gruvar mig alltid när helgen börjar gå mot sitt slut?.

Man ska planera veckans dilemma.
- vad ska vi äta till middag?
- vilka tider ska barnen vara på dagis/skola?, vem hämtar vem lämnar, vem skjusar barnen till träningen vem ordnar det vem ordnar det osv………

Tänk om man kunde gå ner i arbetstid och verkligen inte behöva känna sig stressad direkt efter jobbet. Just nu är det så för mig att du vet man måste skynda sig hem och hämta barnen så att dom inte ska få monster långa dagar på skola eller dagis.

Jag vet att man har rätt att gå ner i tid men jag har nyss börjat på ett nytt jobb så det är inte det första man frågar, sen vet jag inte om vi har råd, plus att min sambo jobbar som deltidsbrandman och har just blivit arbetslös så ekonomin vill man inte skära ner på någe mycket mer.

I slut ändan är det jag som måste sätta mig ner och göra det som är bästa för min familj, men det är inte så lätt alla gånger att få dom där pussel bitarna att gå ihop……..

Bli först att kommentera

Arbetslöshet, färsking som vill pröva sina vingar

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag skulle vilja ta tillfället i akt och verkligen disskutera arbetslösheten. Jag har länge undrat hur det ska gå till med en sak, jag är utbildad ledare (internt via Volvolastvagnar)

. Om jag fick bestämma själv så skulle jag var kvar på Volvo (blev uppdagd pga arbetsbrist) och jobba som ledare, du vet prova mina vingar och få erfarenhet, ansvar m.m. Men hur har arbetsgivarna  runt om i Sverige tänkt det. I alla annonser som jag set ang arbetsledare sökes till en tjänst, så ska man ha erfarenhet med bla personalansvar helst ekonomin samt att man ska ha jobbat som ledare några år.

Min fråga till dom är. Hur fan ska man få sig någon ledar erfarenhet om man inte få chansen till att prova sina vingar?. Jag vädjar till alla som vill anställa ledare, ge oss "färskingar" en chans ni har inget att förlora………………

Till er därute som är arbetslösa det finns dom som anställer, ge inte upp…..

Bli först att kommentera

”Ko skit bakom traktorn”

Av , , 1 kommentar 0

Jag kom och tänka på en dag då jag i sommras skulle hem från mitt andra jobb. Jag pendlade med en kina moppe enkelväg ca 3 mil. Men som sagt var jag på väg hem från jobbet en strålande varm dag, du vet då man inte har så himla mycket kläder på sig.

Jag kom till en by just hitanför Tavelsjö dvs inte så långt hem, trött, less och körde järnet med  moppen. Vad händer då?. Jo, det började lukta som f’an, jag tänkte har jag släppt mig så kraftigt att det luktar ända in i hjälmen (med tanke på att jag har en heltäcktande visir hjälm).  Nä,  jag hamnade bakom en traktor som fraktade skit och sprutade (kändes som så) den skiten/dyngan bakåt mot mig, för givetvis låg vinden åt mitt håll så det var som bäddat för en riktigt frisk lufts stund.

Och till råga på allt så körde jag i kapp traktorn i en uppförsbacke med noll sikt framåt, så jag fick ligga där en stund och lukta på dyngan innan jag draog om han.

Japp det var min lilla historia…….

1 kommentar

JAG ÄR INGEN PRINSESSA BARA EN MÄNNISKA O EN SPY HISTORIA TILL.

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu var det ett bra tag sedan jag bloggade och jag har mycket att berätta. Ni kanske undrar var rubriken kom ifrån, då ska jag berätta. Min dotter Zanna som är 5 år har börjat bli så stor, hon har vuxit som en häst i sommar och alla söta kommentarer som hon tidigare sagt verkar borta, nu verkar hon börja bli en stor tjej. Hon tog ett bad ikväll och när jag skulle hjälpa henne upp ur badkaret och torka hennes hår så sa jag, kom min prinsessa så ska mamma hjälpa dig, då tittade hon på mig och nästan smågrät. – Jag är ingens prinsessa jag är bara en människa. Åh, så gulligt sagt. Dom växer upp så snabbt.

Nu till en spyhistria. Vi har nyligen köpt en badtunna som vi tagit till stugan, min okunskap om badtunnan gjorde att min yngste son Leo vart sjuk. Det var strålande väder och vi eldade i badtunnan till se så där 38 grader, helt lämpligt tyckte jag eftersom alla mina barn badade först i älven och sedan upp i badtunnan och värmde sig. Jag gav dom rikligt med vatten att dricka hela tiden och dom badade med keps och tröja på sig för att inte bränna sig. Men satan säger jag bara. Väl hemma från stugan ca 1 dag senare vart Leo sjuk. Hög feber, prickar över hela kroppen och alldeles röd. plus att han spydde på mig bara någon cm från att träffa min öppna mun som lät aaaaaa, eftersom han sagt till mig att han hade ont i halsen. Det börjar bli till en grymt ovana för Leo att spy på sin mamma. Så nu har jag lärt mig 2 saker, inte säga aaa för nära Leo när han är sjuk, och bada i badtunna ska man göra med motta.  Ja, ja vi höres väl snart……

 

Bli först att kommentera

VÄRRE ÄN KÄRRINGAR SOM TRÄNGS PÅ REAN!

Av , , Bli först att kommentera 0

Jaha, då var det åter dax för mig och min sambo att fara och kasta allt skräp som vi samlat på oss. Ni vet, papper, buskar och ogräs som man vill kasta, gamla leksaker som gått sönder osv. Vi har en jätte bra återvinnings station där vi bor och det är kanon. Öppet tiderna är varannan vecka 2 ggr. Öppettiderna är 4 timmar varje gång. Nu var det så här att jag och min sambo var där precis när återvinningsstationen öppnade (osmart drag av oss visade sig), och hjälp säger jag bara. Återvinningen är inhängnad och det ryms bara en bil åtgången för att ta sig in. Oh, gubbarna är inte klok, jag blev alldeles chockad. Dom trängs värre än kärringar på rean. Alldeles tokiga och brottomt hade dom. Nu är det ju jätte bra att det är så många som far och kastar skräp så det måste dom få en eloge för, men vilket jädrans trängande och sura miner. Skärp er gubbar ta det lungt och stressa mindre, ni vinner inget på att trängas. Så till alla er gubbar som var där igår och trängdes (det fanns dom som var duktiga och inte trängdes, men dom var få), ni är inte bättre än oss kärringar som trängs på rean!

Bli först att kommentera

BLOD ÄR TJOCKARE ÄN VATTEN, ELLER?

Av , , Bli först att kommentera 0

Någon vis/klok person har för länge sedan sagt att blod är tjockare än vatten, eller….?.
Jag har i alla fall börjat funderat… Är det inte så att ordspråket menar (enligt min egen tolkning) att man ställer upp för varandra lite mer om man är släkt, att man kanske sträcker ut den där extra handen när någon verkligen behöver den. Jag trodde att det var så man gjorde, men i detta fall så har det inte riktigt blivit så, jätte tråkigt men jag hoppas att det ordnar sig till slut och ordspråket stämmer. Blod är tjockare än vatten. Ni kanske alla känner igen er.

Nu till något mer roligt… Midsommaren kommer närmare med snabba steg. Hoppas att ni alla får det riktigt trevligt midsommar med bad,sol, god mat, snaps och en massa roliga sånger och lekar. Ta hand om varandra och ta det försiktigt med alkoholen….Vi syns.

Bli först att kommentera