Mamma, polis, superoptimist!

Vänner

Av , , Bli först att kommentera 14

Oj vilken vår det varit. Inte i närheten av vad hösten 2015 blev, då jag levde med honom.

Har funderat mycket varför våren var så tung. Tror att det har att göra med att alla känslor fick landa och att jag insåg vad jag egentligen varit med om.

Till saken hör, jag berättade aldrig för någon om hur jag hade det, jag vågade inte. När jag väl hade flytt och började lätta mitt hjärta för mina nära och kära så fick jag veta att de skulle göra allt för att hjälpa mig. När det väl kom till kritan hade i stort sett alla vänt mig ryggen. Varför?? Jag vet inte, det vet bara de.

Jag hade en vän, min älskade Åsa, som fanns där trots att hon hade sina egna problem. Hon öppnade upp sitt hem och jag fick flytta dit. När det var som värst fick jag krypa upp mellan henne och hennes pojkvän och sova mellan dem. Det kändes tryggt!

Hur kommer det sig att de vänner man har i sin innersta krets bara vänder en ryggen?? Oj, så jag har funderat på det! Har nog inte kommit fram till ett vettigt svar men jag har mina aningar.

Hösten 2015 och våren 2016 har definitivt satt sina spår. Jag är inte längre den glada och spralliga Jenny som jag var förut, jag har fått svårt att lita på människor och jag har upptäckt vilka riktiga vänner jag har, och de är få men värdefulla.

 

All kärlek till er, lev och må!!

 

//Jenny

Bli först att kommentera

Jag behöver hjälp!!!!

Av , , Bli först att kommentera 5

Mina vänner, jag behöver hjälp!!!

Ta dig tid snälla att läsa allt färdigt. Det är inte jag som behöver hjälp. Det är en mamma med barn i en kranskommun som jag pratat med i tfn ikväll. Jag känner henne inte men hon har kontaktat oss på vår sida handihandförkvinnofrid!

Hon berättar om fruktansvärda saker hon varit utsatt för, många gånger när något av barnen bevittnat allt.
Jag försöker vara stark men tillslut brister det för mig. Tårarna rinner och jag kan inte hejda mig!!!! Försöker att det inte skall låta som att jag gråter!

Denna kvinna tvivlar om hon fattat rätt beslut!! Utan tvekan, hon skall därifrån!!
Problemet är att hon har ingenstans att ta vägen med sina barn!

Du som läser detta, hjälp en kvinna att ta sig ifrån en situation där hon och hennes barn blir utsatt för våld av den hon trodde att hon älskade! Håll öron och ögon öppna efter en bostad till henne och hennes barn.

Hör av dig till mig om du kommer över något så förmedlar jag kontakten!!

Kärlek till er alla!! ❤️️

(För kännedom är hennes ärende polisanmält och utrett)

Bli först att kommentera

Du ältar det om och om igen!

Av , , Bli först att kommentera 13

Vad är det som gör att du inte nöjer dig med mina svar, du ältar det om och om igen!

Varför eldar du på, gör det till så mycket större än vad det är! I detta fall var det ju bara ett samtal med en manlig kollega, en god vän! Ett samtal på max  10 minuter. Tyckte du det var värt att förstöra hela den dagen och hela kvällen på min och min kollegas 10 minuter?
Så sjukt svartsjuk kan du väl ändå inte vara….
Eller jo, det är du….. Jag har aldrig varit med en liknande varelse som bara ser sig själv, sitt ego, med sin stinkande självgodhet som han tror lyser upp i mörkret!!
För det får jag vara instängd i 10 timmar! Tycker du att jag hade gjort mig förtjänt av det??
Men vet du vad vännen. Ditt ego är för stort. Du platsar inte här längre. Det finns ingen som tycker synd om dig, förutom en människa, och det är jag!!
Jag har levt med dig i den gråa intetsägande skugga du är! Jag vet hur det är, jag vet vad du går för!
Det du gör lyckas i din lilla konstgjorda värd. Vi andra lever i en riktig värld med barn, familj, jobb, vänner, aktiviteter, lyckliga helger…. Men du…. Dit kommer du aldrig. Du är ensam, har ångest, ligger och mår dåligt över dina egna tankar.
Var är livsglädjen??? Inte hos dig i alla fall, den är hos mig och för det tycker jag synd om dig!!!
KARMA!!
//Jenny
Bli först att kommentera

Tack Mattias X Lundberg!

Av , , Bli först att kommentera 16

Vill av hela mitt hjärta tacka Mattias X Lundberg.

Vore det inte för honom hade jag aldrig träffat Lena Sandlin. Jag har fått en livslång vänskap och en ny syster. Hon har en speciell plats i mitt hjärta och jag är så otroligt tacksam över att hon kom in i mitt liv! ❤️️

 

Tack Mattias!!

//Jenny

Bli först att kommentera

Sjukt stolt!

Av , , Bli först att kommentera 13

Ikväll har vi bildat föreningen Hand i hand för kvinnofrid. Jag är så sjukt stolt!

Jag brinner verkligen för att hjälpa våldsutsatta kvinnor (och män).

Tänk om vi kan hjälpa en enda kvinna/man att ta sig ifrån det  destruktiva förhållande hen lever i, då är målet uppfyllt.
Jag hoppas vi kan rädda många!!
Idag åkte jag hem en snabbis för att hämta kläder till en tv-intervju, går ju i uniformen hela dagarna och visste inte att de ville träffa mig. När jag kom tillbaka till jobbet och gick från parkeringen mot entrén till polishuset kommer en kvinna gående mot mig. Hon tittar på mig och säger: visst är det du som är Jenny? Lite pafft svarar jag, då jag aldrig träffat denna kvinna tidigare, visst är det så. Hon börjar berätta hur hon följer min blogg och följer vårt arbete på facebookgruppen handihandförkvinnofrid och hon tycker vi gör det så bra. Sedan säger hon att hon tycker jag är så modig!! Modig?? Det är faktiskt fler som har sagt det till mig.
M O D I G
Jag är inte modig. Jag gör det enda självklara, det enda rätta. Som jag sagt tidigare i en blogg, jag tänker inte vara tyst längre.
Allt för många kvinnor (och män) lever i en värld där ingen skall behöva befinna sig. Lever under ständiga slag och hot, blir förtryckta dag efter dag. Får veta att de är feta, fula och dumma. Blir begränsade i sitt vardagliga liv då det inte går att säga emot för då kommer slagen eller den psykiska tortyren.
Är det kärlek??
Du där, som kanske är en av alla dessa ynkliga män som utövar våld mot din kvinna. Svara på min fråga, är det kärlek??? Behandlar man sin älskade på det sätt som du behandlar din älskade?
Nä, vet du vad ynkrygg, är du inte mer man än så, låt henne gå så att hon kan slicka sina sår, läka och gå vidare och faktiskt bli lycklig. Det förtjänar hon!!!
Vi måste agera nu. Ingen fler kvinna skall behöva sätta livet till. Ni som vill stödja vårt arbete får gärna bli medlemmar i vår förening, en liten slant på 50kr. Tillsammans kan vi göra skillnad!!
Vill bara avsluta med att säga att jag är så sjukt stolt. Att resa sig från det helvete jag genomled och att idag stå här som en helt ny människa med den enorma energin, glädjen och styrkan som jag känner, det gör mig stolt!
Vi har en spännande och givande tid framför oss!!
Lev och må och ta hand om dig!
//Jenny
Bli först att kommentera

Föreningen hand i hand

Av , , Bli först att kommentera 10

Hej alla vänner.

Som ni kanske vet har jag och min underbara vän Lena tänkt bilda en förening som heter hand i hand för kvinnofrid.
Handihandförkvinnofrid är en opolitisk gemenskap där vi tar ställning för kvinnors rätt till trygghet och kvinnofrid

För att vi skall kunna bilda förening behövs ett konstituerande årsmöte. Det är under årsmötet som föreningen formellt bildas. Till mötet bjuder vi in in alla de personer som delar vår målsättning och den blivande föreningens syfte.

På årsmötet kommer vi att besluta om att starta denna förening, anta stadgar och välja en styrelse.

Känner du för att detta är något för dig eller till och med vill sitta med i styrelsen är du välkommen till Café Station i Umeå onsdag den 7 september kl 18.30. Fika finns att köpa.

Vill även passa på att tacka Kafé Station� för att de ställer upp med gratis lokal till detta ändamål, stort tack till er!!

 

Följ oss gärna på Facebook; handihandförkvinnofrid

 

Varmt välkomna!!

// Jenny och Lena
#handihandförkvinnofrid

Bli först att kommentera

Tingsrätten

Av , , Bli först att kommentera 17

Idag var han där, på Umeå Tingsrätt, fast med på videolänk. Så fegt. Han hade åberopat flygstrejk (vilket det inte var). Han har så många sjuka nojor, bl.a. att åka flygplan. Han kan inte ens sätta sig på ett plan till Umeå för att se mig i ögonen och komma med osanning!

Jag skall inte gå in på detaljer, jag orkar inte ens det. Tycker så synd om honom…
Jag bryr mig inte ens om han döms för brottet eller inte, jag har gjort det rätta. Har man gjort något fel får man ta konsekvenserna av det! Kan man inte vara en god far, som sätter sina barn i första hand, får man ta konsekvenserna av det! Jag tycker synd om honom!
Frågan kom upp från försvaret att jag är arg och bitter! Nä, inte det minsta. Som jag sagt, det handlar inte om att jag varit arg och bitter. Han är ett avslutat kapitel för länge sedan och jag har gått vidare. Har träffat kärleken i mitt liv!
Mitt ex existerar inte i mina tankar, jag är bara lycklig!!!!
Vad det handlar om är en vuxen människa som inte kan ta ansvar över sitt beteende. Det handlar om en far som inte är kapabel att ta han om sina två barn. Två barn som jag varit plastmamma åt under en tid och som sett deras trånande behov av sin far, den far som bara struntat i dem.
Domen kommer 30/8 kl 11.00! Hur den lyder kan jag inte förutspå men det jag kan förutspå är att jag har en lycklig framtid att se framemot!!
Lev och må och ta hand om dig!!
//Jenny
Bli först att kommentera

Lill-Jenny

Av , , Bli först att kommentera 22

Ni som aldrig sett mig eller vet vem jag är, för er är jag en i mängden, där jag trivs att vara!

Under hela min uppväxt har jag blivit kallad för lill-Jenny! Varför vet jag inte. Jag ser helt normal ut, 165 cm lång och vikten varierar, men nuförtiden ligger den normalt runt 57-60 kg!
Jag har tidigare berättat om min dröm att skaffa mc-kort. När jag berättade det för mina vänner fick jag höra ”du som är så liten, hur skall det gå” eller ”men hur tänker du, det kommer du aldrig att klara”. Men jag klarade det!!
Samma visa när jag berättade att jag kommit in på Polishögskolan ”men Jenny, du kommer aldrig att klara det” eller ”du som är så liten, borde du inte satsa på något annat”. Till och med under utbildningen blev jag ifrågasatt många gånger av en del lärare om jag verkligen själv trodde att jag skulle fixa detta. Det var tungt och ibland grät jag, men jag klarade det!
Den enda som trott på mig, är mig själv, och idag vet jag att jag fixar det mesta!
En del vänner kan än idag skoja med mig och kalla mig lill-Jenny men jag har bevisat så mycket under många år så idag kan jag skratta med dem åt det, och jag njuter!
Min poäng med denna blogg, om lill-Jenny, är att mannen som jag tidigare hade en relation med råkade se en dag när jag ställde mig på vågen. Jag vägde 60 kg. Jag har under många år haft svårt att gå upp i vikt så jag var jättenöjd. Han sa att jag var för tjock och att jag var tvungen att tänka på min vikt. Han föraktar tjocka människor!
Jag slutade äta. Mitt enda mål på dagen var middagen och kaffet på morgonen förstås. Jag fick inte äta lunch på jobbet med mina arbetskamrater utan han kom och hämtade mig varje dag. Vi åkte till Statoil! Där blev jag bjuden på en bars av något slag, eller en keso, sedan tillbaka till jobbet! Jag ville så gärna äta med mina jobbarkompisar så en dag ljög jag för honom om att vi skulle ha ett lunchmöte där vi blev bjudna på lunch, vilket inte var sant, men åh vad jag njöt av att sitta med mina kompisar igen!
Efter en tid, eftersom att vi alltid skulle stå och spegla oss tillsammans framför en spegel som ett par, sa han en dag att jag inte fick gå ner något mer i vikt! Då hade jag gått ner från 60 kg till 54 kg på bara någon månad. Han var rädd att folk skulle tro att vi inte hade det bra!
Nu har jag precis för en vecka sedan kommit hem från Rhodos där jag ätit och druckit gott med mina grabbar i en hel vecka. Vi har haft det gudomligt och vi har verkligen firat livet.
Ställde mig på vågen häromdan, 60 kg, yes!!!
INGEN ÄGER MIG!!!!
Lev och må och var rädd om dig!
//Jenny
Bli först att kommentera

Semester

Av , , Bli först att kommentera 18

Idag drar jag och mina två gossar på 10 och 14 år till Rhodos. En resa som betalats av saker som jag sålt som jag fick av mitt ex. Vi reser och firar livet, det är vi värda!!

Hoppas du med får en underbar semester!!

 

Lev och må och var rädd om dig!

//Jenny

Bli först att kommentera

Frihet

Av , , Bli först att kommentera 21
Så har jag just spenderat två helt magiska veckor tillsammans med kärleken, både i Norrland och i Skåne. Tänk hur det kan bli och tänk hur det har varit!
Jag behövde inte ens tala om att jag gick på toaletten på morgonen, kunde bara kliva upp, gå på toaletten och gå och sätta på kaffet. Ingen som ifrågasatte mig eller som blev arg på mig.
Bad om lov att få lägga i ännu ett vedträ i den öppna spisen, men herre Gud, det behöver du inte ens fråga om lov om.
Sa att jag gärna stannade hemma på torpet och latade mig i solen, Jenny du får göra precis vad du vill!
Jag kunde gå ut på gården på morgonen i morgonrock, ingen tyckte att det var opassande.
Tänk, det är ju så det skall vara!
Jamen – självklart tänker många, men det är inte självklart för alla.
Kom på mig själv när vi var ute och åkte bil och stannade vid ett rödljus att det var bäst att jag tittade rakt fram så att jag inte skulle råka titta på en kille som stod och väntade på grönt ljus. Men det var ju Christian jag åkte med, vågade titta flera gånger utan att han ens sa något.
Vilken frihet, oj, vilken frihet!!!
Du är min fina, fina skåning Christian! ❤️️
Lev och må och ta hand om dig
//Jenny
Bli först att kommentera