Johan Mörk

Här kommer jag att vädra tankar och åsikter. Det kan komma att handla om sport, politik eller annat som passerar mig i vardagen..
insamling-582

Slicka uppåt, sparka neråt

Av , , 6 kommentarer 2

Nu börjar det kraftsamlas inför valrörelsen och ett av Moderaternas bidrag till ett bättre samhälle för oss svenskar är alltså en vilja att införa ett nationellt tiggeriförbud?

Detta är självklart inget annat än ett smaklöst försök att plocka över röster från SD.

En självklarhet för mig och många fler är viljan att hjälpa folk i nöd, fattigdom och nöd går inte att lagstifta bort.

Tycker Moderaternas försök att införa ett nationellt tiggeriförbud är empatilöst och ett tecken på en vilja att de rika ska ha mer och de fattiga ska helst inte synas. Hemskt om du frågar mig.

Som sagt Moderaternas slagsång för dagen blir Ebba Gröns Slicka uppåt, sparka neråt.

6 kommentarer

Bostaden – Köpeskillingen

Av , , Bli först att kommentera 1

Skrev tidigare idag om hur (S) & Bostaden skyndar till försäljning innan årsskiftet 2017/2018 för att undslippa skatt på 250 miljoner kronor som Hans Lindberg (S) påpekar räcker till många förskolor. Som sagt, Socialdemokrater som skatteplanerar för att slippa moderpartiets föreslagna ändring i vad det gäller paketeringsregeln. Intressant.

Något som också är intressant:

Bostadenförsäljningen:

Lgh: 1601 st.

Boarea: ~88000kvm

Köpeskilling: 1.1 miljard

Pris / kvm: ~ 13500:- / kvm

Snittpris / kvm för samtliga hyreshus som finns ute på öppna marknaden i Umeå är 20000:- / kvm

Att på tveksamma demokratiska grunder pressa igenom en sådan här försäljning till underpris samt att man skatteplanerar känns bara underligt.

Jag är glad om det blir omtag i denna affär så kan man kanske pressa upp priset till något som åtminstone är i närheten av gällande marknadspris.

Bli först att kommentera
Skärmavbild 2017-10-13 kl. 09.22.33

Försäljningen av Bostadens fastigheter

Av , , 2 kommentarer 0

Vill börja med att säga att jag är för en försäljning av dessa fastigheter.

Det jag tycker blir fel är mycket, Sverige styrs som bekant av en Socialdemokratisk regering och i deras kamp att jaga in så mycket skattepengar som möjligt har de tex för avsikt att införa en paketeringsregel som kortfattat innebär bland annat att det blir en avsevärt högre beskattning för att paketera fastigheter i Aktiebolag.

Det Socialdemokraterna i Umeå nu gör med ljusets hastighet trots att allianspartierna har föreslagit försäljning av vissa av Bostadens fastigheter i åratal är att som sagt trycka igenom en försäljning och paketera fastigheterna som säljs i Aktiebolag skyndsamt för att slippa betala de skatter som blir resultatet av paketeringsregeln som tros falla in den 1 Juni 2018.

Affärsmässigt rätt men att skatteplanera som kommun med Socialdemokratiskt styre på detta sätt måste ju till & med förvåna inbitna Socialdemokrater?

Det glädjer iofs mig att Umeå Socialdemkrater bedriver en tydlig högerpolitik men får jag välja så får hellre partier som ärligt står för sin högerpolitik styra nästa period efter 2018.

Att betala skatt är roligt! Ha en bra helg / Johan

 

2 kommentarer

Väntade skandalscener i Gbg

Av , , Bli först att kommentera 1

IMG_20170930_162114

 

Väntade skandalscener då nazister tilläts inleda sin demonstration i Göteborg, ren skandal att denna våldsbejakande och ickedomkratiska nazistiska organisation får tillstånd till detta.

Ska bli väldigt intressant att få reda på vad polisinsatserna kommer att kosta,

Som jag skrev redan igår: Förbjud extrema organisationer att demonstrera.

Bli först att kommentera

Nazistdemonstration i Göteborg

Av , , Bli först att kommentera 0

IMG_20170929_174744IMG_20170929_175205

 

Polisen i Göteborg har alltså gett nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen tillstånd att demonstrera i Göteborg imorgon, detta tros alltså leda till sådana problem att Nationell krisinformation skickas ut.

Hur kan det vara möjligt att detta tillåts undrar då jag? Andra städer i Sverige har låtit bli att tillåta Nazister marscherara fram på stadens gator. Rimligtvis så borde det inte finnas någon demokratisk rättighet att utöva icke demokratiska demonstrationer.

Man får hoppas att denna demonstration med antifascistiska motdemonstrationer förflyter utan våld men det är ju högst osannolikt.

Hoppas styrande element i Sverige fort nog tar krafttag mot nazistiska organisationer, borde som sagt inte finnas rättigheter att utöva extrem främlingsfientlighet.

Bli först att kommentera

0kr till hemlösa, 2.5milj till Gitarrmuseum?

Av , , Bli först att kommentera 1

Ågren och Moderaterna ställer sig alltså emot att Umeå Kommun bidrar med 1.65 miljoner kronor till ett härbärge / akutboende för hemlösa.

Blir rent av mörkrädd då jag läser detta. Först ett tiggeriförbud på förslag, nu kan inte moderaterna tänka sig 1.65 miljoner för att stötta människor i akut nöd i sin hemlöshet! Skrämmande empatilöst!

För att dra ett exempel på logiken i detta, samma parti och dess företrädare var med på ett stöd till Gitarrmuseet på 2.4 miljoner kronor bland annat.

Ja det gäller att följa prioriteringsordningen.

Länk till VK:s artikel om akutboendet: http://www.vk.se/plus/2102442/harbarge-for-hemlosa-oppnas-i-centrala-umea

 

Bli först att kommentera

Anders Ågren (M) vill införa tiggeriförbud.

Av , , Bli först att kommentera 0

 

 

Sitter och ögnar igenom bloggar och trillar in på Anders Ågrens blogg, Ågren vill alltså att det ska införas tiggeriförbud?

Märks verkligen att det är 1 år kvar tills det ska väljas igen. Anders Ågren väljer alltså att försöka plocka röster från Sverigedemokraterna med bihang. Sen att hänvisa till en ”opinionsmätning” gjord på uppdrag av Aftonbladet blir ju bara patetiskt!

Att försöka gömma problemen som Ågren nu ger förslag om för att det förstör Umeås vackra stadsbild och Herr Ågrens flanerande på Umeås gator är inget annat än ett försök att flörta med SD:s väljare.

Frågan blir väldigt aktuell då jag i samma veva får ett icke välkommet reklamblad från nazistiska Nordfront i brevlådan.

nordfront

 

 

Bli först att kommentera

Centrumkärnan ser ut som en krigszon

Av , , Bli först att kommentera 3

Skärmavbild 2017-09-24 kl. 10.06.24Skärmavbild 2017-09-24 kl. 10.06.11
Bilder från webbkameror.

Var en eftermiddag / kväll på stan i går Lördag för att äta middag och gå på bio, vet att det inte finns något gnäll kvar att delge Umeåborna men kan inte låta bli. Tänker på handlarna, krögarna och de som ska leva på att folk rör sig i centrum. Gissar att Rex spontanbesök från tex turister denna sommar måste ha varit i stort sett obefintliga? Nästan omöjligt även för en Umeåbo att hitta en enkel väg.

Tycker det är helt uppåt väggarna att göra alla dessa enorma arbeten samtidigt, man borde ha gjort klart Rådhustorget innan man bombade ut Vasaplan. Finns det någon ondskefull plan att sakta dräpa bort centrumhandeln? Förstår att så inte är fallet men man undrar ju hur planeringsmötena har gått till.

Som tur är så går renoveringen av Vasaplan enligt tidsplan men för övriga arbeten (läs arbetena på Rådhustorget) verkar man glömt vitesklausulen i upphandlingen.

Konstaterar att man måste vara elit-orienterare för att ta sig från punkt A till B.

Bli först att kommentera

Björklöven och väntan på att göra en polisanmälan

Av , , Bli först att kommentera 0

Skärmavbild 2017-09-23 kl. 10.33.25

Bild från vk.se

 

Lövenhjärtat konstaterar att Björklöven vände och vann igår mot Leksand, mycket viktig vinst på hemmaplan.

Jag är även mycket tillfreds med att beskåda den organisation som satts ihop i Björklöven. Jocke Gustafsson som VD är ett klokt val då han är vad man säger en säljande VD, Jocke anställdes under min tid i Björklöven och slänger ur mig utan att överdriva att han är en av de bästa säljarna jag stött på! Headcoach Jocke Fagervall är och jag citerar en av hans gamla spelare ”den bästa ledaren jag haft”, spelaren i fråga har spelat under många meriterade coacher, att sen ha Jesper Jäger och hans vinnarskalle som assisterande känns även det bra! Som sagt, kan man ha tålamod med denna organisation så tror jag mycket på Björklöven, men som sagt. Tålamod!

Nu till min väntan att få göra en polisanmälan, för 52 timmar sedan ringde jag 114 14 för att göra en anmälan gällande ett inbrott i en hyresfastighet. Valde deras möjlighet att få bli uppringd, nu 52 timmar senare så väntar jag med spänning på att få göra denna anmälan. Naivt tycker säkert ni att inte ligga på och fortsätta ringa? Kan tyckas, men finns valet att lämna numret och bli uppringd så borde även det fungera?

Jaja, gissar att antagonisterna hunnit en bit på väg med sitt stöldgods.

Ha en bra helg alla! // Johan

 

Bli först att kommentera