Johanna Bredén, aupair

Förlåt, förlåt, förlåt…

Av , , Bli först att kommentera 1

.. för min uppdatering. Den är under all kritik och jag vet om detta! Men när jag bloggar på andra ställen också så blir det så mycket att upprepa så det är därför. Men ja, en liten update kan ni ju få i alla fall.

Först ut så går det så bra på jobbet så jag funderar på om det verkligen är jag som jobbar där. Jag blev månadens säljare i februari bland annat och det är en grym merit ska ni veta! Och jag är självklart ödmjuk och hur glad som helst och tanken som jag har är att jag ska upprepa min prestation, om och om igen!

Det går bra i hushållet också. Jag har fått mitt egna rum (snett efter nyår) så nu bor vi bara två i lägenheten. Har dessutom hunnit måla om i köket, toaletten, vardagsrummet och hallen och börjat att inreda lite mer seriöst. Jag synkar fruktansvärt bra med han som jag bor med så vi kommer bra överens och det är rent av stiligt här nu!

Och i övrigt så rullar livet på som vanligt. Det är många helt underbara och snälla människor, mycket fest, många utflykter, många planer och det verkar som om det roliga aldrig tar slut. I helgen som var t ex var jag på tatueringsmässa i Trollhättan där jag gjorde två stjärnor under vardera nyckelben. Och i slutet av mars så ska vi åka med tattoobåten (jag, Master, A och min syster) och där har jag till och med tid för en halv sleeve på min arm!

Så jo, jag lever och njuter riktigt av varje sekund. Och allra helst på jobbet. När man har hittat rätt så har man så det är inte konstigt att jag längtar dit varje söndagkväll och tycker att det är så roligt så att veckan går så grymt fort. Det är ju redan torsdag till exempel, och jag tyckte att det var måndag igår!

Och jag ljuger inte när jag säger att det som är här och just nu gärna får fortsätta i all oändlighet. Om man jämför med arbetslösa månader så är det här snäppet vassare. Eller snäpp och snäpp, snarare sjumilakliv!

Så fyller jag ju dessutom år idag, och det är kul bara för att. Själva grejen med att bli ett år äldre är inte så speciellt, och det är ju ingen unik dag i sig. Men då blir man påmind om att ännu ett år har gått så kan man titta tillbaka och se om man verkligen gjorde rätt val sen sist – och ja, det har jag gjort!

Bli först att kommentera

En massa jul

Av , , Bli först att kommentera 0

Det är ju hög tid att spritta till av julkänslor nu. Vu har lussebullarna, lucia har varit och så har vi den sedvanliga bocken som aldrig kan låta bli att brinna. Men jag är inte så julig, inte än i alla fall. För just nu är jag mitt uppe i jobbet, att fara hem och sen fira jul. Det var inte som när man var liten och skrev önskelistan i augusti precis.

Men det gör ingenting, jag älskar julen ändå och det ska bli så kul att få komma hem och fira jul – precis som varje år!

Så längtar jag litegrann också till nästa år, för jag får nämligen flytta in hit på riktigt då. Alltså från vardagsrummet till mitt egna fina bruna rum! Har ju dessutom en grymt skönt säng, en tvättkorg och en byrå så det blir nog kalasbra när jag väl får flytta in. Det funkar ju alltså att bo såhär, inget snack om saken. Men det tar på så i evigheter skulle jag nog inte orka.

Men ni. Nu är det bara fyra fjuttiga arbetsdagar kvar, sen är det helg och sen far jag hem för att fira jul! Underbart!

Bli först att kommentera

Känslor efterlyses!

Av , , Bli först att kommentera 0

Säg mig, hur sjutton ska julkänslor kunna existera när det enda man har att tillgå är regn, slask och plusgrader? Julpyntningen består dessutom bara av Bruno the Butcher som är en tomte som min husbonde (han jag bor hos) fick av en kompis. Bruno är en tomte som har en påk och som bär på en björn, vi tror som så att han är på väg till slakt, där av ‘the Butcher’.

Men jag ska ju hem till jul, närmare bestämt den 21:a, så då kommer ju julkänslorna som ett brev på posten. Men jag är rädd för något som liknar en hjärtattack av jul då det är september i mitt huvud just nu. Och jag hade ju precis samma problem förra året, om ni kommer ihåg? Jul, jul, jul, jul, jul, jul, jul. Ja, jag får köpa mig lite glitter och intala mig själv att jag snart kommer att vara läskigt mätt på knäck och alldeles salig för att granen alltid är finare än året innan.

Men annars så är allting precis som vanligt här. Tiden går fort, jag har kul och det rullar på med jobbet. Fast det är lite skönt att Jobbsökarna är över nu, mina five minutes of fame var ibland lite för fameiga, ni vet, jag är inte van vid att det kommer ett kamerateam klockan 10:00 en onsdagmorgon.

Bli först att kommentera

Avslutat projekt

Av , , Bli först att kommentera 0

Jobbsökarna har nyss avslutats och som slutkläm har vi en artikel i DN (http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=857665) och ett inslag som tv4 Skaraborg (nyhetskanalen.se/skaraborg -> scrolla ner till ’90 mil till jobbet’). Men nu är det väl ändå slut tills nästa gång jag får uppleva five minutes of fame? Ja vi tror det.

Men allt annat rullar på här nere i alla fall. Jag saknar norrland men snart är det ju jul. Så funkar det kalas på jobbet också, fast just idag så gick jag faktiskt hem. Har varit sjuk hela veckan (och presterat därefter också) och så idag fick jag feber så det var lika bra att kasta in handduken.

Har hunnit med en tripp till både östra station (monpolspelande i en evighet) och en tripp till Ullared också. Det var som vanligt där i Sveriges minsta men mest kända ort – panik och stress, fast kul ändå. Det var som vanligt hur mycket människor som helst och jag som tycker att det brukar vara trångt på ICA hemma får prestationsångest när det går en massa medelålders människor med sprängfyllda vagnar. Men dock, jag fyndade litegrann. En del julklappar men mest bra-att-ha-saker till mig själv naturligtvis.

Bli först att kommentera

Det går bra nu!

Av , , Bli först att kommentera 0

Hallå! Det var ett tag sedan va?

Ja nu firar jag snart en månad här nere i Skövdeland och det gillas. Det går jätte-jätte-bra på jobbet och det känns bra så allt är frid och fröjd med det. Jag är alltså en stolt telefonförsäljare som inte hade någon aning om att jag besatt sådana färdigheter i konsten att sälja.

Boendet löste sig mirakulöst i samma veva som jobbet också – jag är numera inneboende hos min systers (och min) kompis! Vi är dock 3 pers i 3:an nu, men snart så ska en tjej flytta ut så då får jag flytta in till mitt eget rum från vardagsrummet. Men hittills så funkar det fin-fint!

Det snöar hur mycket som helst här också, kanske inte så bra med converseskor (tygskor) då men asch, hä få väl gå. Sen så ska vi till Ullared på lördag, det blir kul!

Men jag ska hålla mitt löfte om att blogga oftare nu när jag har flyttat, så vi syns snart, i en blogg nära er!

Bli först att kommentera

YES!

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag har inte uppdaterat här alls, men jag tänker i alla fall informera er om det senaste. Jag har fått jobb i Skövde! Jag stannar alltså här och börjar mitt nya jobb på måndag! Mår jag bra? JA! Är jag glad? JA! Har det löst sig med boende? JA!

Allt är så jävla perfekt (ursäkta franskan)!
Wiho!

(Mer matynyttig information utan svordomar kommer framöver!)

Bli först att kommentera

Nu händer det grejer

Av , , Bli först att kommentera 1

Det är en konst att ha simultankapacitet och vara kreativ när man har mer än två bloggar, det är faktiskt svårt rentav. Jag har inte klarat det hittills. Så det händer inte så mycket här, men däremot i min blogg på www.jobbsokarna.se.

Hursom! I morgon tar jag nattåget till min syster i Skövde. Jag ska söka jobb, fara på arbetsintervju och förhoppningsvis bli i alla fall lite på lyset på fredag. Det är halloweenfest och min första någonsin faktiskt. Det enda vi inte vet är vad vi ska vara jag och min syster. Vi vill ju gärna matcha, men hur? En av våra geniala ideér är att vi ska vara kontorsartiklar. Men hur klär man ut sig till ett gem? Eller en brevpress? Eller för den delen ett pensionerat gem?

Men men, det ska bli kul ändå. Få komma iväg lite och prova att söka jobb IRL så att säga. Ska bli sjukt intressant att se hur man söker jobb på det viset faktiskt, alltså att gå och presentera sig och säga ‘hej, här är jag’! Jag är om möjligt lite nervös. Men då återkommer vi till inledningen i Eftersnack, vad är det värsta som kan hända?

Jag har även lyckats snöa in på Emil Jensen sedan sist också. Det är absolut inte den musik som jag brukar lyssna på, men oj så den är bra! Fast om jag berättade hur många gånger jag haft hans lilla jukebox på repeat de senaste dygnen så skulle jag antingen bli tvungen att emigrera eller aldrig mer yppa ett ord – och då är det (inte) bra.

Nej, skämt åsido. Nu måste jag fortsätta att härja med kläder och mastodontpackningar.

Bli först att kommentera

Eftersnack i SVT2

Av , , Bli först att kommentera 1

Just det, igår tog jag mitt pick och pack och for till Umeå då jag skulle vara med i Eftersnack i SVT2 på kvällen. Jag skulle prata litegrann om Jobbsökarna nämligen. Det var väldigt roligt och jag är supernöjd! Om ni klickar på länken så kan ni se programmet i helhet om ni missade det!

Länk: http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1286783

Bli först att kommentera

Jag och min pessimist

Av , , Bli först att kommentera 1

Jag och mamma tog våra kulturella koftor på oss och begav oss således till en enmansteater som hette som rubriken lyder. Den var fruktansvärt roligt och jag rekommenderar den till alla som har möjlighet att se den! Att man dessutom får blanda skratt med eftertänksamhet gör ju inte saken sämre. Se den!

Så får jag tacka Annika för kommentaren! :)

Bli först att kommentera

Jobbsökarna – jag har börjat!

Av , , 1 kommentar 1

Ja, var tvungen att blogga lite och få in schvungen. Jag började i fredags på www.jobbsokarna.se och har nu min egna blogg där! Så det går bra nu kompis, i alla fall på bloggfronten.

1 kommentar