LCHF-smörgåstårta med räkor och lax
Hej där!
Nu tänkte jag dela med mig av ett smarrigt recept igen, som jag använde i helgen.
Jag ville äta något lite extra i lördags och jag älskar smörgåstårta, så varför inte prova att göra en på LCHF-vis.
Recept på 4 (relativt små) portioner:
8 ägg
2 msk pofiber
0,75 tsk salt
40 g smör
1,25 dl kokosmjöl
1,5 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
Fyllning 1
75 g kallrökt lax
150 g räkor
1 dl crème fraiche
1,25 dl majonnäs
70 g Philadelphiaost
0,5 dl hackad dill
Salt
Peppar
Fyllning 2
1 dl crème fraiche
10 cm riven gurka
3 msk stenbitsrom
1/2 rödlök
Salt
Peppar
Dekoration
4 skivor kallrökt lax
2 dl skalade räkor
1/2 burk stenbitsrom
10 skivor gurka
Färsk basilika
Spackel
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
2 msk Philadelphiaost
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Viska ihop äggen med en elvisp så att det blir en fluffig smet.
Smält smöret och häll i äggblandningen.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll ner äggsmeten.
4. Bröa en smord brödform med pofiber och häll i smeten. Grädda i ca 40 minuter.
5. När brödet är klart, skär det på längden i tre skivor.
6. Fyllning 1: Skär lax i småbitar och grovhacka räkorna.
Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
7. Fyllning 2: Blanda rom med riven utpressad gurka, crème fraiche, lök och smaka av med salt och peppar.
8. Bred ut fyllning 1 på första brödskivan, och fyllning 2 på andra.
9. Lägg på den översta brödskivan och spackla tårtan med spacklet.
10. Dekorera med lax, räkor, rom, gurka och basilika.
Enjoy!