LCHF-smörgåstårta med räkor och lax

P1160027




Hej där!


Nu tänkte jag dela med mig av ett smarrigt recept igen, som jag använde i helgen.
Jag ville äta något lite extra i lördags och jag älskar smörgåstårta, så varför inte prova att göra en på LCHF-vis.




Recept på 4 (relativt små) portioner:


8 ägg
2 msk pofiber
0,75 tsk salt
40 g smör
1,25 dl kokosmjöl
1,5 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver


Fyllning 1


75 g kallrökt lax
150 g räkor
1 dl crème fraiche
1,25 dl majonnäs
70 g Philadelphiaost
0,5 dl hackad dill
Salt
Peppar


Fyllning 2


1 dl crème fraiche
10 cm riven gurka
3 msk stenbitsrom
1/2 rödlök
Salt
Peppar


Dekoration


4 skivor kallrökt lax
2 dl skalade räkor
1/2 burk stenbitsrom
10 skivor gurka
Färsk basilika


Spackel


1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
2 msk Philadelphiaost


Gör så här


1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Viska ihop äggen med en elvisp så att det blir en fluffig smet.
Smält smöret och häll i äggblandningen.

3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll ner äggsmeten.

4. Bröa en smord brödform med pofiber och häll i smeten. Grädda i ca 40 minuter.

5. När brödet är klart, skär det på längden i tre skivor.

6. Fyllning 1: Skär lax i småbitar och grovhacka räkorna.
Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

7. Fyllning 2: Blanda rom med riven utpressad gurka, crème fraiche, lök och smaka av med salt och peppar.

8. Bred ut fyllning 1 på första brödskivan, och fyllning 2 på andra.

9. Lägg på den översta brödskivan och spackla tårtan med spacklet.

10. Dekorera med lax, räkor, rom, gurka och basilika.




Enjoy!



2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb