Mumsiga havrescones



IMG_20171209_091824_079


Nygräddade scones med en klick smör som får smälta och kanske en ostskiva, hur smarrigt är inte det?!
Dessa havrescones är en ny frukostfavorit.
Smaken är inte alls långt ifrån vanliga scones, trots avsaknad av vetemjöl.
Jag gillar havremjöl främst för att det är näringsrikt och för att det är betydligt snällare mot min IBS-mage.

Alternativa recept innebär tyvärr ofta en kompromiss med smaken, därför är det så uppskattat de gånger man hittar ett hälsosamt alternativ som inte känns som en uppoffring. Som det här!
Något smuligare än vanliga scones, men enligt mig nära på lika goda.

Jag använder mig av glutenfritt havremjöl, och då bör degen vara hyfsat kladdig när den klickas ut på plåten.
Annars är det stor risk att det man bakar kommer bli torrt och för smuligt.
Använder du ej glutenfritt havremjöl kan du lägga till upp till en dl havremjöl i detta recept, för en fastare deg som går att forma likt vanliga scones.



Ca 6 stycken


Ingredienser:

3 dl havremjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
75 g smör
2 dl mjölk


Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C
Blanda havremjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Finfördela smöret i blandningen.
Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg.
Dela upp degen i 8 stycken bullar och lägg på en bakpappersbeklädd eller smord plåt.
Nagga eventuellt ytan med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen mellan 10-15 minuter.


Enjoy!



Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>