Räk och currysås med kelpnudlar

20180104_0043481


Efter julens alla gottigheter har jag, och inte minst min mage, längtat efter att återgå till sundare rutiner.
Jag känner stor lust och motivation att under året testa mig fram i jakt på nya, goda och hälsosamma rätter.

Detta fick bli dagens middag, räkgrytan har jag gjort många gånger tidigare – i olika variationer.
Kelpnudlarna (sjögräsnudlar) däremot, testade jag för första men absolut inte sista gången!
Sjögräsnudlar är mineralrika, tillverkas av tång och är kalorisnåla (för den som uppskattar det).
Denna Asien-inspirerade rätt kommer helt klart att tillagas med jämna mellanrum.


Ca 4 portioner

Ingredienser:

1 kg oskalade räkor
800 ml kokosmjölk (krämig)
200 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk röd currypasta
3 msk ketchup (med stevia)
1 gul lök
2 paprikor
4-5 vitlöksklyftor
1 röd chili
3 dl skivade färska champinjoner
Salt, svartpeppar och gul curry efter behag



Gör såhär:

Finhacka lök och vitlök (eller använd vitlökspress)
Hacka paprika och chili och skiva champinjonerna
Fräs lök och vitlök i stekpannan, släng i paprikan och chilin
Lägg blandningen i en lite större kastrull och stek champinjonerna
Tillsätt champinjonerna, kokosmjölken, passerade tomater, tomatpuré, currypasta och ketchup
Koka upp och krydda med salt, svartpeppar och gul curry

Öppna påsen med kelpnudlarna och häll av vätskan
Lägg nudlarna i ett durkslag och skölj dem i rikligt med kallt vatten
Nudlarna kan ätas råa och är då krispiga, jag föredrog att blanda dem ordentligt med såsen och då blev resultatet väldigt likt glasnudlar
Tillsätt räkorna just innan servering

Enjoy!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb