6 goda alternativ till pasta
Vad kan man äta om man vill ha pasta, men undvika vete och gluten?
Det börjar finnas en uppsjö av alternativ, och jag har plöjt mig fram i djungeln en hel del den senaste tiden, i jakt på fungerande substitut.
Nedan har jag radat upp och betygsatt sex glutenfria alternativ som jag testat och som jag tycker åtminstone håller måttet.
Förmodligen så nära man kan komma vanlig pasta. En klar favorit!
Om man vill ha den goda rispastan i spaghettiform.
Lite gummiaktiga i konsistensen med en kraftig smak som är svår att beskiva.
Lite grynigare än vanlig pasta, med bra smak av linser.
Den får mig direkt att tänka på nudlar, och skulle nog passa bra som substitut till det i en soppa.
En alldeles nyfunnen favorit. De kan ätas råa och är då krispiga, jag personligen föredrar att värma upp dem i någon sås.
När de värms upp blir de mjuka och påminner väldigt mycket om glasnudlar.
Precis som glasnudlar är de ju rätt smaklösa, men blir supergoda om man slänger i dem i en sås eller marinad.