Sockerfri och glutenfri morotskaka








Den här kakan gjorde jag igår kväll, och oj vad den blev över förväntan!
Så god och lik originalet i smaken, så jag tror verkligen att de flesta som gillar morotskaka skulle uppskatta den.


Ca 10 stycken


Ingredienser


3 ägg
2 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl pofiber
1 1/2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen nejlika
1 – 2 dl sötströ eller sukrin gold (beroende på hur sött man föredrar)
3 dl finrivna morötter
1 dl crème fraiche
1/2 dl vispgrädde
Smör och mandelmjöl till formen


Frosting


300 g Philadelphiaost
3/4 dl sötströ eller sukrin gold
25 g mjukt smör
1/2 tsk vaniljpulver


Garnering


Förslagsvis malen kanel


Gör såhär:


*Sätt ugnen på 175 grader
*Smöra en rund form, 22 centimeter i diameter och strö mandelmjöl över den smorda formen
*Blanda alla torra ingredienser utom sötströ i en skål
*Vispa ihop ägg och sötning i en annan skål
*Lägg i de rivna morötterna och grädden, och blanda sedan allting med de torra ingredienserna
*Bred ut smeten i formen och grädda i 30-40 minuter
*Låt kakan svalna
*Blanda ingredienserna till frostingen ordentligt, använd elvisp för att bättre få sötningen att lösas upp, och bred ut frostingen över kakan
*Strö malen kanel över frostingen
*Njuuut!



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb