Bostadsvrålet kommer till Umeå

Den 26-27 maj arrangeras Bostadsvrålet i Umeå. Det är ett bostadspolitiskt forum som samlar nätverk och organisationer från hela Sverige som på olika sätt strider för bostad som social rättighet.

Det känns kul att forumet arrangeras just i Umeå. I samband med förra årets utförsäljningar visade de starka protesterna att det finns många som vill se en seriös och långsiktig politik för att utveckla, inte avveckla, allmännyttan. Ska vi utmana segregeringen och ojämlikheten i samhället behövs ett offentligt ägande där bostadsbyggandet anpassas efter människors behov, inte efter vad som ger kortsiktig avkastning.

Bostadsvrålet blir ett tillfälle för alla som upprördes över den kuppartade utförsäljningen att ta vårt engagemang vidare. Nu när valrörelsen börjar komma igång måste vi tvinga upp frågan om allmännyttan och bostadspolitiken på den politiska dagordningen.

31945677_1973055976280329_972099335586054144_o

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>