Hans Lindberg (s) avkrävs svar

I Västerbottens-Kuriren riktar Jan Brännvall och Ulf Bergström ett öppet brev till Umeås mediaskygga kommunalråd Hans ”Bara ett helt vanligt samtal” Lindberg (s):

”När vi ställer frågor på vilka grunder detta beslut är fattat möter vi en kompakt tystnad. Tystnaden väcker misstanken att KSAU:s beslut inte vilar på seriösa kostnadskalkyler utan att det är annat som styrt beslutet.

Än allvarligare riskerar tystnaden skada förtroendet för politiken och demokratin i Umeå kommun.

Ta nu bladet ur munnen, svara på några mycket grundläggande frågor och återupprätta förtroendet.”

För visst vore det rimligt att Umeå kommuns högst uppsatta politiker förklarar sig och KSAUs beslut? Hur kan man klubba igenom en affär som kostar kommunen cirka 300 miljoner kronor utan att ta fram kalkyler för vad det skulle kosta om kommunen byggde dessa hallar i egen regi? Det verkar ju milt uttryckt oseriöst. Det duger inte att nervöst peka mot Fritidsnämnden eller mot tjänstemännen. Det är KSAUs eget ansvar att försäkra sig om att de beslut man fattar är rimliga och där är ordförande Lindberg högsta hönset.

En kommentar

  1. Petter

    Du, Hans Lindberg kör huvudet så djupt ner i sanden när det blåser negativa vindar och så stor grävmaskin finns inte i Umeå så de kan gräva fram honom. Men du kan locka fram honom med nån godbit som tex Stordalen ,eller nån annan pamp han kan ta en selfie med.och le sitt falska leende. Sen fångar du honom med ett finmaskigt nät .Och kräver papperen på bordet. Troligen hjälper inte detta heller så skapa en stark opinion mot honom inför nästa kommunval för må gud bevare oss för en valperiod till med honom på sin höga tron

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.