Johans nyheter

Svar till K-G Sjöström och ev. andra intresserade.

 

Till alla som läst K-G Sjöströms blogg med anledning av Umeåregionens studieresa till Frankrike.
 
Det är varken av ovilja eller något annat som gjort att jag inte kommenterat inlägget. Jag har helt enkelt inte sett inläggen förrän idag. Jag försöker följa bloggarna som skrivs, men missar många beroende på tidsbrist och svårighet att hinna med i samma takt som ni skriver. Sen är det så att jag ofta är ute i verksamheterna och möter medborgare i många sammanhang.
Det är min önskan och prioritering att göra ”nerslag” bland verksamheterna så fort det blir en stund över från de vardagliga sysslorna.
 
K-G Sjöström undrar varför vi åker till Nantés och La Rochelle för att studera ” hållbart resande”.
Vännäs kommun har ca 1700 medborgare som dagligen åker till sitt arbete i Umeå. Det är min önskan att den resan ska bli bättre och miljöpåverkan mindre. Vidare vill jag vara med och påverka så att arbetsresan räcker hela vägen fram till arbetsplatsen. Alltså bra möjligheter till byte vid ankomsten till busstationen eller busstorget. Det handlar alltså mest om våra medborgares resor till och i Umeå. Men det hoppas jag är viktigt för många. Lika många som dagligen åker kollektivt och alla de som överväger att börja resa kollektivt.
Vår resa till Frankrike innehöll en mängd besök som gav exempel på kollektivfiler på bilismens bekostnad, spårvägstrafik, tågtrafik, båttrafik, elbilar, ellastbilstransporter, solcellsdrivna färjor, cykeluthyrning m.m.
Sällan har en studieresa innehållit så mycket som kan ge idéer för vår kommun som denna.
Vi reser tillsammans i hela regionen, det är medvetet då vi har ett bra samarbete i regionen och möjliggör för alla att följa med. Det har också en stor betydelse då vi direkt kan dela erfarenheterna från besöken med varandra.
Jag hoppas att vi även fortsättningsvis kan dela studieresor och att våra kommunmedborgare kan förstå nyttan med detta.
Det är min övertygelse att ta del av andras erfarenheter är till stor hjälp för att utveckla vår kommun och vår region.
Jag kommer även fortsättningsvis säkert ”missa” många bloggar. Om ni vill ha kontakt med mig så finns alltid möjligheten att ringa, eller att bjuda in mig till möte. Man kan också komma förbi men som sagt det är inte alltid jag finns på plats.
Hör av er!
 
Johan    
              070-5980214
              johan.soderling@vannas.se
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>