Johans nyheter

Kommunstyrelsens arbete!

Idag har förvaltningarna redovisat budgetläget. Det ser ok ut. Ett överdrag för Bou som kämpat hela året för att minimera underskottet får vi ta, Von redovisar litet plus, Klk klarar sig och tekniska ett minus. Prognosen tyder på att vi totalt i kommunen håller budget som planerat. Det är bra. Det blir tuffare nästa år!

Vi har stora behov av investeringar och i princip inget utrymme 2010. Igår tog vi investeringsbudgeten i KS, ramen ligger runt 10 miljoner. Det blir en del att lånefinansiera. Beslutet tas i KF 23/11.

Högstadierna slås ihop? Diskussionen i gårdagens KS slutade med återremiss. Vi har en del frågetecken som kvarstår. Ni vet å ena sidan och å andra sidan. Vi politiker eftersträvar en långsiktigt bra lösning. Just nu har vi elevminskning, om ett par år elevökning för att sedan plana ut om vi inte lyckas i våra ambitioner att locka fler till våra goda kommun. Om några år har vi stora pensionsavgångar inom lärarkåren, det är inte lyckat att behöva miska lärarkåren för att om ett par år behöva återanställa. Ja frågetecknen är många och vi försöker att vara kloka.

En del politiker vill göra detta till en valfråga. Jag vill lösa problemet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>