Johans nyheter

Maud och Borg!

Lyssnade på Anders Borg och Maud Olofsson igår i Stockholm. Hela kommunalrådskåren var inbjuden till ordförandedag.

Tänkvärda ord? Anders Borg gav ett hyfsat intryck även om det blev väl mycket propaganda över vad som gjorts istället för vad som ska göras nu och framöver.

Maud Olofsson trodde nog att salen var fylld av endast centerpartister för det var bara genomgång av allt det goda som hon tyckte gjorts. Är det nånting som vi i kommunerna känner till så är det just det, vad som gjorts från regeringshåll eller rättare sagt inte gjorts. Inte några svar på nu och framtiden. Beklagligt, ja det får man säga. Jens från Ö-sund fick visserligen svar på att det kommer att ges möjlighet för kommunalt veto vid ev. uranbrytning, men det var också det enda substansiella man fick ut av närmare en timmes tal. Det måste kännas tungt för alla centerpartister som haft kärnkraftfrågan som en hjärtefråga att nu diskutera uranbrytning eller ej. De måste ha svårt att känna igen sin rörelse och dess mål.

För att avsluta positivt så träffade jag en massa kommunalråd och fick möjlighet att lära känna några nya. Möten mellan människor är utvecklande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>