Johans nyheter

Rykten!

Träffade medarbetare på Konsum härom dagen. Alltid lika kul även om denna kvinna var mäkta upprörd över förändringar som utreds inom Vård och omsorgsförvaltningen.

Efter att ha funderat en stund och memorerat mina möten med alla arbetsplatser inom vård och omsorg när jag var ordförande där så vill jag kommentera så här.

Vårt uppdrag som politiker är att se till att medborgarna i Vännäs får så god service som möjligt för den skatt vi betalar. Ett fantastiskt uppdrag är det och ett stort förtroende.

Vårt samhälle är under ständig förändring och behoven och förutsättningarna ändras också hela tiden, nya rön och lagstiftningar påverkar oss i Vännäs mycket. Inte att förglömma EU och deras beslut. Vem har glömt arbetstidslagstiftningen och hur den ställde till det innan vi var klara.

Detta tillsamans ställer stora krav på alla våra verksamheter. Vi behöver hela tiden se över hur vi kan möta nya behov och förutsättningar. Det ska inte göras vart tredje år eller så, utan behöver vara ständigt pågående.

Det första vi alla som medborgare i Vännäs eller som medarbetare ska tänka på är vilken bild vi ger av vår kommun och arbetsplats till de vi möter. Vi har en bra verksamhet och kommun. Var goda ambassadörer, sprid inga rykten, sök fakta om du hör något och bemöt varandra med en positiv inställning.

Tillsamans bygger vi vårt goda samhälle.

2 kommentarer

  1. Liza

    Det har faktiskt vait en heldel problem inom Vof. Hur många har inte slutat pga detta?? Synd att det ska ta en sådan lång tid. Problemen har ju tagits upp men tyvärr har de varit en mentalitet att inte kritisera eller åtgärda problemen inom ledningsgruppen. Nu har det rensats ut och nya människor med bra kompetens har kommit på plats. Så nu känns det som skutan är på rätt väg.

  2. Erik Jonsson

    Instämmer med föregående talare. Omsorgen i Vännäs är inte tipp-topp, och den tycks dessutom leva under ständigt hot. Ta bara den senaste krisen med nattsjuksköterskorna (http://www.folkbladet.nu/?p=159542). Där och då fastslogs det att nattpatrullen, enligt den gamla modellen, försvinner.

    Jag är en god ambassadör för mina hemtrakter när jag har något gott att säga. I andra fall kniper jag käft, skämms och hoppas att frågor om t ex vård inte kommer på tal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>