Johans nyheter

I nöden vännen prövas!

Jan Nilsson skriver i sin blogg om att moderaterna "fått på skallen" för att ha varit tråkiga, återhållsamma och sagt nej till mycket. Nu vill ha helst säga " vad var det vi sa".

Visst kan jag hålla med om att samarbeta med ett parti som under Jan Nilssons tid i Ks au mest hela tiden sa nej inte är lika värdefullt som samarbetet med andra som försöker hitta lösningar.

Vad gäller situationen som kommunen befinner sig i beror det allra mesta på att vi har en regering som konsekvent försvårar för kommunen att upprätthålla en för kommunmedborgarna god service. Hade Jan Nilssons parti och deras pålagor fått härja fritt i vår kommun hade konsekvenserna för våra medborgare blivit än värre. Det betyder i korthet att vi i majoriteten på alla områden känner ansvar för kommunmedborgarna och försöker överbrygga de konsekvenser från högern förda politik som medborgarna annars skulle utlämnas till.

Jag kan få kritik från de egna lägret för detta men hävdar att vi ska ta ansvar för våra medborgare och försöka möta och mildra alla nya försvårande pålagor vår regering vältrar över på oss.

Jan Nilsson försöker genom sitt inlägg beskriva att han och det parti han företräder varit återhållsamma och varnat för sämre tider. Visst har han varnat, han själv har sett hur hans parti strypt finansiering för alla de pålagor hans parti lagt på kommunerna. Samtidigt har han sällan reserverat sig mot beslut i Vännäs för att mildra effekterna från regeringens pålagor!

Att skriva dessa inlägg i svåra tider kan bara ses som ett sätt att försöka hålla ryggen fri. Det tycker jag att Jan ska hålla sig borta ifrån. Du som person brukar inte använda dig av denna logik. Du brukar vara mer rakryggad än så! Du brukar också använda citat av olika slag. Idag tycker jag detta passar väl:  "I nöden vännen prövas".

Stå upp för att försvara det goda politiska klimatet vi har i Vännäs och vänd inte ryggen så fort det blåser snålt. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.