Johans nyheter

Stora problem för Vännäsborna!

Stor frustration över utebliven dialog med högsta ledningen för Trafikverket.

Det senaste samtalet med ledningen resulterade i att trafikverket skulle gå på linjen att nyttja nödparagrafen för att så snabbt som möjligt lösa omdragning av väg 547 mellan Vännäsby och Vännäs. Ledningen såg mycket allvarligt på rasrisken, de beslutar att vägen ska vara helt avstängd. Rasrisken medför också att huvudavloppsledningen kan brista med befarade miljökonsekvenser.

Detta innebar stora omställningar för Vännäsborna, kollektivtrafiken flyttas, belastningen vid utfarter på väg 92 och E:12.

 Efter detta har dialogen helt uteblivit! Ingen hände på dryga två månader. Sen kom en allmän information om att Trafikverket beslutat att gå tillväga i enlighet med praxis. Det innebär en förlängning av ombyggnadsperioden på ca 1 år!

Hur kan ansvariga ledningen för Trafikverket efter överläggningar med kommunen och medborgarna ta ett sådant beslut helt utan att genomföra dialogen med kommunen?

Man blir minst sagt både förbannad och frustrerad över hur vi blir bemötta. Ska vi nu behöva vänta med ny omdragen väg till våren 2015?

En kommentar

  1. Leif Norrman

    Johan. Kommunledningen måste bli handlingskraftig och självkritisk och ligga i förväg. Vägen förbi Mariakapellet har ni vetat om i många herrans år, pendeltågen var ni i sista stund med att få anknytning Vännäs, Vännäsby, släpphänt kompetenskontroll vid anställning av kommunchef kostat medborgarna många skattekronor. Månd 2/12 kl 1500 skulle VMA ljuda över vårt samhälle med sedan faran över, larmet uteblev pga kåren var ute på larm ( bekräftat ) Stambanan går igenom vårt samhälle en gasvagn spårar ur med läckage som följd. Om olyckan är framme vem larmar om kåren är ute på larm. Varför var det då tyst 2/12 ( otryggt)
    svajet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>